Σήμερα οδηγείται στον 25ο ανακριτή της Αθήνας ο 22χρονος Πακιστανός που δολοφόνησε τη Νικολέτα στο Περιστέρι. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι πάνω σε καβγά έκλεισε το στόμα και τη μύτη της κοπέλας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι καβγάδισαν εξαιτίας του ότι η 17χρονη ήθελε να διακόψει τη σχέση τους και του είχε ζητήσει να της επιστρέψει τα κλειδιά του σπιτιού της. Κλειδιά που άφησε τελικά πίσω του μετά τη δολοφονία, ενώ πήρε μαζί του τα πράγματά του και το κινητό του κοριτσιού.
Οι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας είχαν μάθει από συγγενικό πρόσωπο του δράστη ότι σκόπευε να πάει στη Θεσσαλονίκη και ότι θα προσπαθούσε να φύγει από την Ελλάδα μέσω της Βόρειας Μακεδονίας. Διαπίστωσαν από την έρευνά τους ότι πήρε το τρένο από τον Σταθμό Λαρίσης. Οταν άνοιξε για λίγο το κινητό του στη συμπρωτεύουσα, σιγουρεύτηκαν από το στίγμα ότι η πληροφορία τους ήταν αξιόπιστη και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές της γειτονικής χώρας.
Οταν δυο ημέρες αργότερα ο 22χρονος που είχε περάσει παράνομα τα σύνορα μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του έκανε το «λάθος» να ανοίξει το κινητό, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς της Βόρειας Μακεδονίας έξω από τα Σκόπια το βράδυ της Παρασκευής.
Οι Βορειομακεδόνες αστυνομικοί τον οδήγησαν μέχρι τα σύνορα το Σάββατο το πρωί και εκεί συνελήφθη από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι τον περίμεναν, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Ακολούθως οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της Αθήνας – εκεί ο 22χρονος, που είχε καταθέσει αιτήσεις παροχής ασύλου στη χώρα μας με δυο διαφορετικά ονόματα, εκ των οποίων το ένα εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών, ομολόγησε το έγκλημά του.
Η σύλληψή του ικανοποίησε μερικώς τους συγγενείς της και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πατέρα της 17χρονης (ΑΝΤ1): «Είναι μια ανακούφιση, αλλά δεν παύει να έχει “φύγει” (σ.σ. το παιδί μου). Ποιος θα το φέρει πίσω; Θα το φέρει πίσω κανένας; […] Για μένα είναι ένα ξεχωριστό κορίτσι, μια μικρή ψυχή, αδικοχαμένη». Στην ερώτηση όμως του τι θα του έλεγε εάν είχε μπροστά του τον δράστη, ξέσπασε λέγοντας: «Τι θα του έλεγα; Ντροπή του… Οταν λες σε έναν άνθρωπο ότι τον αγαπάς και μετά του φέρεσαι έτσι; Πώς γίνεται αυτό; Τι σόι αγάπη είναι αυτή;»
Ο πατέρας της πριν από λίγες μέρες αποκάλυψε τη φρικιαστική πτυχή της σύντομης ζωής της κόρης του, όταν τη διετία 2016-2017, η 11χρονη τότε Νικολέτα και ο 8χρονος αδελφός της είχαν πέσει θύματα ασέλγειας από τρεις άνδρες. Γι’ αυτό τον λόγο η 17χρονη δεχόταν συστηματικά εκφοβισμό στο φιλικό και σχολικό περιβάλλον της και μαζί με τη μητέρα και την κατά ένα χρόνο μικρότερη αδελφή της έφυγαν και ήρθαν στην Αθήνα.
Στην υπόθεση της ασέλγειας εμπλέκονταν ένας 83χρονος ημεδαπός που πέθανε το 2018 πριν δικαστεί και δύο υπήκοοι Αλβανίας, 26 και 28 χρόνων. Οι δυο αλλοδαποί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 53 ετών ο 26χρονος και 12 ετών ο 28χρονος. Σήμερα, ο 26χρονος κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα εκτίοντας ποινή 20 ετών, ενώ ο 28χρονος είναι φυγόδικος στη Γερμανία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας