Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε, με διεθνές ένταλμα, έναν Σέρβο 59 ετών, ο οποίος έκανε διακοπές στη χώρα και κατηγορείται στην Κροατία για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια του πολέμου που οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, εισήλθε στην Ελλάδα από τα σύνορα με τη Βόρεια Γιουγκοσλαβία, ενώ ερχόταν για διακοπές με τη σύζυγο και την κόρη του.
Ο συλληφθείς, που ήταν μέλος του γιουγκοσλαβικού στρατού, αρνείται ότι έχει υποπέσει σε εγκλήματα. Κατηγορείται στην Κροατία για ενέργειες που οδήγησαν στον θάνατο αμάχων την περίοδο μεταξύ 19 Αυγούστου και 14 Δεκεμβρίου 1991 στις πόλεις Βοτσίν και Χουμ.
Οδηγήθηκε σε εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη. Πλέον δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του στην Κροατία, έπειτα από αίτημα των κροατικών αρχών. Η συνεδρίαση των δικαστών θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας