Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες για την υπόθεση της Πάτρας, καθώς οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Σήμερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ολοκληρώνουν τις πρώτες έξι καταθέσεις από το νοσηλευτικό προσωπικό του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους θανάτους των δύο μικρών κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη: της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ιριδας.
Οι έρευνες διεξάγονται από μηδενική βάση, μετά τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο οποίος αποδίδεται σε δολοφονία από τη μητέρα της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα εξεταστούν περίπου εβδομήντα άτομα και, χθες, έφτασαν στην Αθήνα οι νοσηλευτές που ασχολήθηκαν άμεσα με τη φροντίδα της Μαλένας. Την Πέμπτη, αναμένεται να αρχίσει η εξέταση των γιατρών του Καραμανδάνειου, όπου νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι, και των συναδέλφων τους του ογκολογικού τμήματος «Ελπίδα» του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου κατέληξε.
Στο πλαίσιο της έρευνας από το μηδέν τίθεται και η εισαγγελική παραγγελία για νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια τον θάνατο της Μαλένας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συνάδει με τις τελευταίες εξετάσεις του παιδιού και οι Αρχές προσανατολίζονται στο ότι υπήρξε εξωγενής παρέμβαση.
Δεν αποκλείουν, μάλιστα, να χορηγήθηκε στο παιδί τοξική ουσία (κεταμίνη ή άλλη), αφού η εκδοχή της ασφυξίας απομακρύνεται, καθώς θεωρείται λίγος ο χρόνος που μεσολάβησε για να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια. Η περίπτωση της Ιριδας είναι διαφορετική, επειδή πρόκειται για το μόνο από τα τρία κοριτσάκια που πέθανε στο σπίτι της οικογένειας και όχι στο νοσοκομείο. Για τον λόγο αυτόν θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, καθώς και όλα τα έγγραφα νοσηλείας.
Σε παράλληλη εξέλιξη είναι οι έρευνες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου γίνονται «φύλλο και φτερό» όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου (οκτώ κινητά και υπολογιστής) αλλά και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, που ανακτήθηκε από τον τάφο, ύστερα από εντολή της ανακρίτριας. Αυτό που αναζητείται είναι η «διαδρομή» της κεταμίνης, για την οποία έχει ερευνηθεί και ο Μάνος Δασκαλάκης, καθώς οι αστυνομικοί γνώριζαν εδώ και καιρό ότι για ένα διάστημα εργαζόταν ως μεταφορέας φαρμακευτικής εταιρείας. Ωστόσο, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να δείχνουν ότι προμηθεύτηκε από τη δουλειά του την κεταμίνη, για να τη δώσει στη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που έκλεισε μία εβδομάδα κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, έστειλε χθες ακόμη ένα μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη. «Αν θέλει να έρθει στο επισκεπτήριο, να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας», είπε η κατηγορούμενη, η οποία δεν αποδέχεται την κατηγορία αλλά ούτε και την πραγματικότητα και ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας