Με την κατηγορία ότι πυροβόλησε άσκοπα συνελήφθη προχθές τα μεσάνυχτα αστυνομικός στον Γέρακα, που αρχικά φέρεται να είχε παραδεχτεί την πράξη του, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε και στράφηκε κατά των συναδέλφων του που τον συνέλαβαν.
Ο αστυνομικός, που υπηρετεί σε τμήμα της Βορειοανατολικής Αττικής, φέρεται να εντοπίστηκε από συναδέλφους του κοντά σε καταυλισμό Ρομά από πλήρωμα της Αμεσης Δράσης και μαζί του ήταν δύο φίλοι του οι οποίοι, όπως διέρρεαν αστυνομικές πηγές, δίνουν το «παρών» δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικά τμήματα για παλαιότερες ποινικές υποθέσεις τους.
Αρχικά, σύμφωνα με τις διαρροές, ο αστυνομικός παραδέχτηκε ότι έριξε τους πυροβολισμούς και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να δοκιμάσει το όπλο όταν διαπίστωσε βλάβη σε ελατήριό του. Αλλες πηγές ανέφεραν ότι είπε πως το «έκανε για πλάκα». Τα ανωτέρω όμως έρχονται σε αντίθεση με την πληροφορία η οποία ανέφερε ότι μήνυσε το πλήρωμα του περιπολικού που τον συνέλαβε για ψευδή καταμήνυση και αρνούνταν πως έριξε τους πυροβολισμούς.
Μιλώντας εξάλλου σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα ένας από τους συλληφθέντες ανέφερε ότι δεν ρίχτηκε κανένας πυροβολισμός από το όπλο του αστυνομικού, κάτι που θα αποδειχτεί –όπως τόνισε– κι από το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης, και ότι στο σημείο που συνελήφθησαν δεν βρέθηκαν κάλυκες ή σφαίρες ώστε να στοιχειοθετείται η προσαγωγή τους.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας