Δύο ξεχωριστά αιματηρά περιστατικά έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Στο πρώτο συμβάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε επιδρομή μπράβων, οι οποίοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 20χρονο σε κατάστημα καφέ μπαρ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επτά άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ΙΧ αυτοκίνητο πήγαν στο καφέ μπαρ που βρίσκεται στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και επιτέθηκαν σε 20χρονο, ο οποίος βρισκόταν εκεί και φέρεται ως μέτοχος του καταστήματος.
Ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει προς το εσωτερικό του καταστήματος, αλλά τρεις από τους δράστες τον καταδίωξαν, τον έφτασαν και τον γρονθοκόπησαν, ενώ ο ένας τον πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα στον δεξιό μηρό. Στη συνέχεια η ομάδα των δραστών επιβιβάστηκαν στα οχήματα τους και διέφυγαν, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Από την έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν λίγο αργότερα δύο από τους τρεις δράστες του τραυματισμού και του ξυλοδαρμού του 20χρονου. Πρόκειται για έναν 21χρονο και ένα 29χρονο, που φέρονται ότι ανήκουν σε ομάδα μπράβων της Θεσσαλονίκης. Ο 21χρονος μάλιστα αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ είναι υπόδικος σε 2ο βαθμό για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κίνητρο της επίθεσης είναι πιθανότατα οικονομικές διαφορές που σχετίζονται με «προστασία», που ζητούν τα μέλη της ομάδας των εκβιαστών στην περιοχή της Χαλκιδικής, τώρα που έχει αρχίσει η λειτουργία των καταστημάτων, λόγω τουριστικής περιόδου, γι' αυτό οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά.
Στο δεύτερο συμβάν, υπήρξε επίθεση ομάδας οπαδών το Άρη σε οπαδούς του ΠΑΟΚ, με δύο νεαρούς σοβαρά τραυματίες από μαχαίρι. Το περιστατικό έγινε στις 6 το πρωί της Κυριακής, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ και ήδη οι δράστες συνελήφθησαν και παίρνουν τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, μία ομάδα έξι οπαδών του ΑΡΗ, που επέβαιναν σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, κάποιοι εκ των οποίων έφεραν μαχαίρια, επιτέθηκαν σε τρεις οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους οποίους χτύπησαν άγρια, ενώ μαχαίρωσαν τους δύο από αυτούς στους μηρούς και στη συνέχεια αποχώρησαν με τα οχήματα τους προς το Παλιούρι.
Οι τραυματίες, ηλικίας 23 και 24 ετών, διακομίστηκαν αρχικά ο ένας στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και ο άλλος στο νοσοκομείο Πολυγύρου, αλλά επειδή τα τραύματα τους ήταν σοβαρά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε ο ένας έχει τρώση της μηριαίας αρτηρίας. Και οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση και έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.
Από βίντεο και μαρτυρίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης και γύρω στις 14.30, μετά από έρευνες και συντονισμένες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκαν και οι έξι σε δύο αυτοκίνητα και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο μαχαίρια και μια ναυτική φωτοβολίδα.
Ο ένας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι υπόλοιποι για «συνδρομή με ψυχική υποστήριξη και πράξεις επίθεσης», καθώς και για αθλητική βία και άλλα αδικήματα. Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας