Καρτέρι έξω από το σπίτι του Στέφανου Χίου
Τα κίνητρα των αγνώστων που έστησαν καρτέρι χτες έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και πυροβόλησαν τον αρθρογράφο της εφημερίδας «Μακελειό», Στέφανο Χίο, αναζητούν οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Προκειμένου όμως αυτά να εντοπιστούν θα πρέπει να ληφθεί κατάθεση από το ίδιο το θύμα, που είναι και ο μόνος ικανός να δώσει τόσο απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννιούνται από την επίθεση όσο και λεπτομέρειες για τις συνθήκες και τους δράστες της.
Η αποκάλυψη της επίθεσης έγινε στις 3.00 το πρωί της Δευτέρας, όταν η σύζυγός του με τραυματισμένο τον ίδιο σοβαρά στον λαιμό και τον θώρακα έφτασε στο «Σισμανόγλειο» όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Ακολούθως μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και σε καταστολή στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, χωρίς η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.
Λεπτά νωρίτερα ο αρθρογράφος είχε γυρίσει στο σπίτι του και βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του όταν ένας άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του τον πλησίασε από το παράθυρο του οδηγού και πυροβόλησε.
Μία σφαίρα τού προκάλεσε διαμπερές τραύμα στον λαιμό, πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και μία άλλη διαπέρασε τα πλευρά του, λίγα εκατοστά από την καρδιά.
Λόγω της κατάστασης της υγείας του οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν μπόρεσαν να του πάρουν κατάθεση. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, μίλησε στους πρώτους αστυνομικούς που τον είδαν και περιέγραψε τους δράστες.
Είδε δύο μαυροφορεμένους άντρες και ανέφερε ότι έσπρωξε με την πόρτα του αυτοκινήτου αυτόν που πυροβόλησε. «Μπλόκαρε το όπλο, διαφορετικά θα ήμουν νεκρός», φέρεται να είπε ακόμη.
Σύμφωνα με τη σύζυγό του, πριν από τους πυροβολισμούς ακούστηκαν έντονες συνομιλίες. Κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και βρήκε τον άντρα της αιμόφυρτο.
Ο αρθρογράφος στο παρελθόν είχε πάρει άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του ασφάλεια. Του αφαιρέθηκε, όμως, μετά το περιστατικό πυροβολισμών κατά δικαστικού επιμελητή τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, όταν ο τελευταίος πήγε να επιδώσει δικόγραφο.
Δεν διέθετε φύλαξη, με τους συνεργάτες του να επιρρίπτουν ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, ισχυριζόμενοι ότι υπέβαλλε επανειλημμένα σχετικά αιτήματα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας