Προθεσμία έως την Παρασκευή για να απολογηθεί πήρε από τη 15η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία. Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.
Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για το κακούργημα της παιδοκτονίας. Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή της.
Η δικογραφία της 22χρονης διαβιβάστηκε χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα καθώς η ίδια νοσηλεύεται, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».
Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης, η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της».
Υποστήριξε δε ότι η νεαρή σπουδάστρια «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν τη συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».
Η 22χρονη φοιτήτρια ομολόγησε στις αρχές ότι γέννησε το βρέφος στην μπανιέρα και στη συνέχεια το πέταξε από το παράθυρο δευτέρου ορόφου.
Υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη ούτε η μητέρα της και υπό τον φόβο να μη γίνει αντιληπτή, έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ψαλίδι, τύλιξε το βρέφος σε σεντόνι, το έβαλε σε σακούλα και το έριξε στο δίχτυ ασφαλείας που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.
Εκεί εντοπίστηκε νεκρό το βρέφος το απόγευμα του Σαββάτου και έκτοτε άρχισαν αστυνομικές έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι το μωρό γεννήθηκε υγιές και πέθανε, δώδεκα ώρες μετά, από παθολογικά αίτια και έλλειψη φροντίδας εξαιτίας της εγκατάλειψής του. Από τη μητέρα ελήφθη δείγμα DNA που ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο από το βρέφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη φοιτήτρια ΙΕΚ έμεινε έγκυος το περασμένο καλοκαίρι ενώ φοιτούσε στα ΤΕΙ Καλαμάτας, στο πλαίσιο σχέσης με έναν συνομήλικό της.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας