• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.7°C
  0 BF
  91%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 12.7°C
  6 BF
  82%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 12.1°C
  3 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 8.8°C
  0 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.9°C
  5 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  2 BF
  94%
 • Κοζάνη
  Ασθενής ομίχλη
  6°C 6.4°C / 6.8°C
  2 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  2 BF
  92%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 14.3°C / 18.0°C
  3 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 13.9°C
  3 BF
  94%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 16.4°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 12.7°C
  2 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  4 BF
  94%
 • Λάρισα
  Ασθενής ομίχλη
  9°C 8.9°C / 10.6°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 11.7°C
  1 BF
  93%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 16.0°C
  3 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 15.4°C
  2 BF
  90%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 12.1°C
  4 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 12.7°C
  3 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  1 BF
  93%

«Θερμός» διάλογος για το Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης

 • A-
 • A+

Συνέχεια του «θερμού» διαλόγου για την έξωση που επιχειρεί ο Δήμος Θέρμης Θεσσαλονίκης στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης. Ο Δήμος απέστειλε επιστολή - απάντηση(;) στην «Εφ.Συν.», ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος στην επιστολή του αναφέρει ότι το άρθρο (24.10.2020, «Έξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης») «βασίζεται σε λανθασμένες πληροφορίες» (οι δηλώσεις του δημάρχου είναι άραγε λάθος;) κυρίως όμως τονίζει ότι «ποτέ ο Δήμος Θέρμης δεν εκδήλωσε πρόθεση να κάνει έξωση στο ΚΙΑΛΛΗ, όπως ονομάζεται, πολύ δε περισσότερο, να το κλείσει». (Ωστόσο πρέπει να φύγει από εκεί που βρίσκεται και να λειτουργήσει... κάπου αλλού).

(Σημ: Η εφημερίδα δεν έχει να απαντήσει, να διευκρινίσει, ούτε καν να προσθέσει κάτι σε όσα ήδη έχουν γραφεί. Ο δήμαρχος ένοιωσε την ανάγκη να πει με περισσότερα λόγια όσα είχαν ήδη περιγραφεί και με τις δηλώσεις του. Το ενδιαφέρον είναι ότι δόθηκε συνέχεια στο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης όπου χθες έγινε συζήτηση για το ζήτημα που κράτησε περίπου 2 και πλέον ώρες. Ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος επέμεινε ότι το ΚΙΑΛΛΗ πρέπει να φύγει διότι ο δήμος δεν διαθέτει άλλο χώρο με τις προδιαγραφές που απαιτούνται και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διαθέσει στο Κοινωνικό Ιατρείο άλλο δημοτικό χώρο ή ακόμη και να νοικιάσει άλλο χώρο για να μεταφερθεί το σύνολο του Ιατρείου. Η «Εφ.Συν.» σε επικοινωνία με ανθρώπους του ΚΙΑΛΛΗ έλαβε την απάντηση ότι θα συζητήσουν πρώτα την πρόταση του δημάρχου, θα εκτιμήσουν τους όρους και τις προδιαγραφές και θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες. Οπότε αναμένουμε τις εξελίξεις...).

Η επιστολή του δήμου Θέρμης στην «Εφ.Συν.»

Θέρμη, 27-10-202

Απάντηση του δήμου Θέρμης στο δημοσίευμα του φύλλου της εφημερίδας σας, του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με το  Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Με έκπληξη  διαβάσαμε, εμείς ως Δημοτική Αρχή και μαζί και οι δημότες μας, το  άρθρο σας με τίτλο «Έξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης»  το οποίο, βασίζεται  σε εντελώς λάθος πληροφορίες για να δημιουργήσει ένα ανύπαρκτο θέμα. Αλλά ακόμη και η ίδια η ανάγνωση του άρθρου σας δημιουργεί σε κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη το εύλογο ερώτημα: Γιατί ένας δήμος ο οποίος, από την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου το 2013 μέχρι και  σήμερα υποστηρίζει  με κάθε  τρόπο την λειτουργία του, θέλει ξαφνικά να το κλείσει, όπως αυθαίρετα συμπεραίνει  ο συντάκτης του κειμένου; Η απάντηση είναι αυτονόητη και μόνο μία: Γιατί ποτέ ο δήμος Θέρμης δεν εκδήλωσε πρόθεση να κάνει έξωση στο ΚΙΑΛΛΗ, όπως ονομάζεται, πολύ δε περισσότερο, να το κλείσει. 

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας.

• Το Κοινωνικό Ιατρείο ιδρύθηκε το 2013 από εθελοντές. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Θέρμης στήριξε και στηρίζει την λειτουργία του παρέχοντας στέγη σε κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο και καλύπτοντας όλες τις λειτουργικές του ανάγκες, δαπανώντας για το σκοπό αυτό δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τώρα.

• Ο Δήμος Θέρμης, με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία, λειτουργεί εδώ και χρόνια δομές για την οργανωμένη στήριξη των ευπαθών δημοτών του σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες είναι στελεχωμένες με υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές), είναι άρτια εξοπλισμένες με όλο τον αναγκαίο ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και, επιπλέον, υποστηρίζονται και από αντίστοιχες ομάδες εθελοντών.

Επιτρέψτε μας να αναφέρουμε συνοπτικά ορισμένες από τις υπηρεσίες αυτές: 

- Κοινωνικό Φαρμακείο, από όπου εξασφαλίζουν τα φάρμακά τους 230 νοικοκυριά.

- Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο προμηθεύει όλα τα απαραίτητα αγαθά σε 367 νοικοκυριά, πέρα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ το οποίο υποστηρίζει άλλους 200 ωφελούμενους.

- Βοήθεια στο Σπίτι που προσφέρει υπηρεσίες σε 307 άτομα.

- Παροχή καθημερινού συσσιτίου σε δεκάδες νοικοκυριά, συνεχώς και αδιαλείπτως.

- Τακτική παρουσία γιατρών για εξετάσεις και συνταγογράφηση και στα 15 ΚΑΠΗ του Δήμου, πέρα από την παρουσία των αγροτικών γιατρών.

- Φυσικοθεραπευτή σε όλα τα ΚΑΠΗ.

- Σύστημα τηλεειδοποίησης σε 100 συνανθρώπους μας οι οποίοι ζουν μόνοι, για άμεση επέμβαση.

- Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη καθώς και οικονομική ενίσχυση από το Κέντρο Κοινότητας.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα της δήθεν «έξωσης»:

• Οι διαρκώς αυξανόμενες και επείγουσες ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 απαιτούν και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την ενίσχυση των υποδομών για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.

• Ο Δήμος Θέρμης, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας με αίσθημα ευθύνης, είναι από τους πρωτοπόρους πανελλαδικά σε δράσεις για την προστασία των υπαλλήλων και των δημοτών του. Έτσι, προγραμμάτισε τη λειτουργία ειδικού κέντρου για την διενέργεια test Covid-19 σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

• Ο χώρος όπου στεγάζεται μέχρι τώρα το ΚΙΑΛΛΗ επιλέχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ο καταλληλότερος γι' αυτή τη χρήση, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε δημοτική έκταση και προσφέρει απόσταση ασφαλείας από τις άλλες δημοτικές υπηρεσίες.

• Ήδη από τις 5 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε προσωπικά τον πρόεδρο του ΚΙΑΛΛΗ για την ανάγκη αξιοποίησης του χώρου, προτείνοντας μετεγκατάσταση σε άλλο αντίστοιχο χώρο, μαζί με τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ο νέος χώρος παρέχει τη δυνατότητα συντονισμού με τις αντίστοιχες δομές του Δήμου, με αποτέλεσμα την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες ενώ, επιπλέον, είναι και σε πλεονεκτικότερο σημείο, με καλύτερη πρόσβαση σε όσους αναζητούν τις υπηρεσίες του. Δυστυχώς, όμως, συναντήσαμε την εκτός λογικής άρνηση των στελεχών του ΚΙΑΛΛΗ, τόσο για μετεγκατάσταση, όσο και για κάθε συνεργασία με τις δημοτικές κοινωνικές δομές. Έτσι, σήμερα και χωρίς να έχει γίνει από πλευράς τους καμία συζήτηση ή πρόταση πέρα από την στείρα και παράλογη άρνηση, το ΚΙΑΛΛΗ προσπαθεί να αναδείξει ένα ανύπαρκτο ζήτημα. Δε θα αναφερθούμε στην ανεδαφική πρότασή του για στέγαση του κέντρου Covid-19 σε κάποιο ΚΑΠΗ η οποία, πέρα από τους κινδύνους που θα δημιουργούσε, είναι και παράνομη, αφού δεν επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

• Η διοίκηση του δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) έχει προγραμματίσει να διενεργήσει δωρεάν τεστ ελέγχου covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους στο δήμο. Η συμπεριφορά αυτή του ΚΙΑΛΛΗ, με τα εμπόδια και τις άσκοπες καθυστερήσεις που προκαλεί, κινδυνεύει να στερήσει από το σύνολο των εργαζομένων στο δήμο τις υπηρεσίες ενός τόσο αναγκαίου και επείγοντος κέντρου διενέργειας test που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Θέρμης έχει αναγνωριστεί πανελλαδικά και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των δημοτών για το σύνολο του έργου της, αλλά και ειδικότερα για την υπευθυνότητα, την κοινωνική ευαισθησία και την αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Ειδικότερα τα θέματα φροντίδας των ευπαθών δημοτών και τα θέματα υγείας του συνόλου, είναι  γι' αυτήν σταθερά στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας και γι' αυτό έχει υποχρέωση και δικαίωμα να τα προστατεύσει από κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης σε βάρος των δημοτών της.

Είμαστε βέβαιοι ότι η δημοσιογραφική σας ευαισθησία και η προσήλωσή σας στην αντικειμενική ενημέρωση θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση των απόψεών μας, σε αποκατάσταση της αλήθειας στο θέμα αυτό.

 

Η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για το θέμα

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, κάλεσε τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) να εκκενώσουν το λυόμενο χώρο, μέχρι την Παρασκευή 23/10, με το σκεπτικό ότι είναι ιδιοκτησία του Δήμου και πρέπει να γίνει κέντρο Covid-19 για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Επιθυμητό κι επιτακτικά απαραίτητο μέτρο, αλλά γεννάται το ερώτημα εάν ο χώρος της αλληλέγγυας δομής πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι ο μοναδικός που μπορεί να στεγάσει το εν λόγω κέντρο. Είναι δηλαδή απαραίτητο να απομακρυνθούν τα εξεταστήρια, τα ράφια και ο πάγιος εξοπλισμός που έστηναν οι αλληλέγγυοι κι οι αλληλέγγυες με προσωπική ενασχόληση για εφτά ολόκληρα χρόνια; Είναι απαραίτητη η ακριβή και χρονοβόρα μετεγκατάσταση του ιατρείου έως ότου όλο αυτό τελειώσει, κι έπειτα να επανέλθει αυτό στον ίδιο χώρο, όπως υπέδειξε ο Δήμαρχος; Το κλειστό ΚΑΠΗ ή τα υπόλοιπα ανεκμετάλλευτα κτήρια της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι κατάλληλα να φιλοξενήσουν το δημοτικό κέντρο αντιμετώπισης του covid-19; Ζώντας ξανά την πλήρη απαξίωση της πρωτοβάθμιας υγείας από την κυβέρνηση, είναι η ώρα για την πλήρη απαξίωση και των αντίστοιχων δομών αλληλεγγύης; Είναι η ώρα να αναχθεί ολοσχερώς η υγεία σε εμπόρευμα; 

Είναι παράλογο σε συνθήκες πανδημίας να δέχονται επίθεση οι κοινωνικές δομές, που στηρίζουν έμπρακτα και αδιάκοπα όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη με την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και βοήθειας, χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς. Ειδικά στις περιπτώσεις που καρπώνεται κανείς το πολιτικό όφελος από το παράδειγμα συνεργασίας Ο.Τ.Α. και κοινωνίας των πολιτών, που γεννήθηκε από το εγχείρημα αλληλοϋποστήριξης του ΚΙΑΛΛΗ και του Δήμου Θέρμης. 

Στο ΚΙΑΛΛΗ Θέρμης δραστηριοποιούνται εθελοντικά 83 γιατροί - κοινωνικοί λειτουργοί - ψυχολόγοι, 56 συνεργαζόμενα φαρμακεία και 150 πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης, ενώ ο Δήμος Θέρμης παρέχει χώρο, ρεύμα και νερό.

Ακολούθως παράλογο είναι και το τελεσίγραφο των 3 ημερών. Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι αν κλείσει το ΚΙΑΛΛΗ 23/10, στις 30/10 θα είναι έτοιμο το κέντρο Covid-19, προετοιμάζοντας το έδαφος για να κατηγορηθούν οι εθελοντές και οι εθελόντριες, ότι καθυστερούν μια τέτοια επείγουσα ανάγκη για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης διαχείρισης κρουσμάτων στους χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου.

Γιατί είναι αδύνατο να πιστεύει ότι μπορεί να σταματήσει, μέσα στην ελάχιστη διορία που έδωσε, το 7ετές έργο του Κοινωνικού Ιατρείου ή να μεταγκατασταθεί. Γιατί οι ανάγκες που το δημιούργησαν υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Ποιος θα καλύψει αυτό το κενό; Ποιος θα προσφέρει ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη και υλική αρωγή (τρόφιμα, ρουχισμός, λευκά και σχολικά είδη) σε κατοίκους της περιοχής, άπορους ασθενείς νοσοκομείων και γηροκομείων, ιδρύματα ψυχικά ασθενών, σωφρονιστικά ιδρύματα, κέντρα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ορφανοτροφεία, κέντρα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, άστεγους και μοναχικά άτομα με προβλήματα επιβίωσης, άλλες αλληλέγγυες δομές, ομάδες ή οργανώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο; 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Θέρμης συγκεντρώνει τις παραπάνω ανησυχίες στο εξής μήνυμα: σε συνθήκες πανδημίας κάνουμε πρόσθεση, όχι αφαίρεση!, καλώντας να το διαδώσουμε παντού και να απαιτήσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΙΑΛΛΗ Θέρμης, αναμένοντας την επικείμενη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θέρμης για το συγκεκριμένο θέμα, στις 27/10.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, έχοντας πλήρη επίγνωση των κοινωνικών αναγκών, κρίνει την απόφαση της απομάκρυνσης του ΚΙΑΛΛΗ Θέρμης απαράδεκτη και εκτός πραγματικότητας καλώντας την τοπική κοινωνία να συνταχθεί στο πλευρό των δομών αλληλεγγύης. Το διοικητικό συμβούλιο οφείλει στη σημερινή συνεδρίαση του να πάρει ξεκάθαρη απόφαση, διασφαλιζοντας τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΙΑΛΛΗ όσο και τη δημιουργία κέντρου COVID-19.

- Καμία σκέψη για έξωση του ΚΙΑΛΛΗ Θερμης

- Δωρεάν τεστ Covid σε όλους τους κατοίκους του Δήμου

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης
Με πρόσχημα την πανδημία ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, έδωσε τριήμερη προθεσμία στη δομή του κοινωνικού ιατρίου να αδειάσει το λυόμενο στο οποίο στεγάζεται από το 2013.
Εξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ραψωδία του αλυσοπρίονου στη Θεσσαλονίκη
Αν κάτι δουλεύει ακατάπαυστα στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτό είναι το αλυσοπρίονο. Μετά την οδό Κρήτης, σειρά παίρνουν άλλα 333 δέντρα σε διάφορους δρόμους της πόλης.
Ραψωδία του αλυσοπρίονου στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλαδεύουν και... ανύπαρκτα δέντρα
Καταγγελίες για τη σύμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης που αναφέρεται σε διαμόρφωση κώμης ή κοπή περισσότερων από 80.000 δέντρων όταν σε όλη την πόλη υπάρχουν μόλις 55.000!
Κλαδεύουν και... ανύπαρκτα δέντρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι δεντροκτόνοι με τα πριόνια
Συνεργεία εργολάβων σαρώνουν κυριολεκτικά τις φυλλωσιές των δέντρων σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε μια επιχείρηση που καταγγέλλεται ως αντιεπιστημονική και καταστροφική.
Οι δεντροκτόνοι με τα πριόνια
ΥΓΕΙΑ
Εικόνα της απομείωσης του ΕΣΥ
Φωτογραφία του παραλυτικού αδιεξόδου εντός του οποίου βρίσκεται ολόκληρο το ΕΣΥ αποτελεί το ανενεργό, κατά το ήμισυ, εδώ και περίπου έναν χρόνο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Εικόνα της απομείωσης του ΕΣΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με την κυβέρνηση και την αστυνομοκρατία ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Το ψήφισμα των δύο παρατάξεων, «Λαϊκή Συσπείρωση» και η «Πόλη Ανάποδα», που απορρίφθηκε ζητούσε απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ.
Με την κυβέρνηση και την αστυνομοκρατία ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας