Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Έφυγε» ξαφνικά ο πρόεδρος των Λιμενεργατών του ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου

«Έφυγε» ξαφνικά ο πρόεδρος των Λιμενεργατών του ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου

  • A-
  • A+

Φτωχότερο είναι από σήμερα (Πέμπτη) το συνδικαλιστικό κίνημα, οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, και το λιμάνι του Πειραιά, μετά τον ξαφνικό θάνατο, μόλις στα 56 του χρόνια, του προέδρου της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκου Γεωργίου.

Πρόεδρος των Λιμενεργατών του ΟΛΠ από το 2010, μάχιμος συνδικαλιστής από το 1994, πρωτεργάτης στην ίδρυση και διαμόρφωση του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC-International Dockworkers’ Council), μάχιμος συνδικαλιστής και αγωνιστής για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μέχρι το τέλος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η πολιτική κηδεία του στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση από την Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ

 Οι συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν με την πιο κάτω ανακοίνωση:

Θρηνούμε για την πρόωρη απώλεια ενός εξαιρετικού συναδέλφου που ηγήθηκε της Ένωσης μας από το 2010. Ο Νίκος αγαπούσε το λιμάνι και τη δουλειά του, ζούσε και ανέπνεε μέσα από αυτό ενώ ήταν παρών και στις δύσκολες και στις ευχάριστες στιγμές. Η παρουσία του ήταν καταλυτική για την Ένωση μας ήδη από το 1994 που εκλέχθηκε πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, το 2004 όταν εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας και από το 2010 όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου.

Μέσα από τη συλλογική του δράση έδινε πάντα το παράδειγμα και ήταν από εκείνη τη στόφα των ανθρώπων που εμπνέουν σεβασμό και μαχητικότητα. Τα τελευταία χρόνια όλοι εμείς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ δώσαμε μαζί του πολλούς, δύσκολους και έντιμους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου λιμανιού και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Νίκος όλα του τα χρόνια ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής που πάλευε για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς ανισότητες. Τον αποχαιρετούμε το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11πμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με πολιτική κηδεία. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, όσοι επιθυμούν, αντί στεφάνων μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο Σπίτι του Αγωνιστή στην Τράπεζα Πειραιώς Αρ. ΙΒΑΝ GR0901720230005023048023175 ή στην Εθνική Τράπεζα Αρ. ΙΒΑΝ GR4001100400000004076801473.

Η ανακοίνωση από τα τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μάχιμος συνδικαλιστής από το 1994 όταν πρωτοεκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Έδινε κάθε μέρα το παρών στη δουλειά και στους αγώνες των λιμενεργατών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο αγωνίστηκε για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των λιμενεργατών.

Την δεκαετία του ‘90 με αφορμή τους αγώνες συμπαράστασης των απολυμένων λιμενεργατών του Λίβερπουλ πρωτοστάτησε μαζί με άλλους λιμενεργάτες συνδικαλιστές από άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια στην ίδρυση και διαμόρφωση του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC-International Dockworkers’ Council).
Αγωνίστηκε για την αποτροπή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στα ευρωπαϊκά λιμάνια και συνέβαλε στον συντονισμό και τελικά στην πραγματοποίηση κοινών κινητοποιήσεων  σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Πολιτικοποιημένος και ενταγμένος στο κομμουνιστικό κίνημα ήδη από τα μαθητικά του χρόνια παρέμεινε μέχρι το τέλος δραστήριος σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.Σε τοπικό επίπεδο ενδιαφέρονταν για την επίδραση του λιμανιού στην πόλη και την αρμονική συνύπαρξη και των δύο.  

Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια στην δημοτική κίνηση Λιμάνι της Αγωνίας και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Τμήματος Ναυτιλίας.Συμμετείχε στα κινήματα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.  Ευαίσθητος στους δίκαιους αγώνες άλλων λαών στήριξε με ενεργό τρόπο και με προσωπική εργασία πρωτοβουλίες όπως  Ενα Καράβι για τη Γάζα που στόχο είχε το σπάσιμο του αποκλεισμο της Λωρίδας της Γάζας από τη θάλασσα.
Ανήσυχο πνεύμα, αλτρουιστής και μαχητικός συνδικαλιστής πάλευε για κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση. Πάντα πιστός στις συλλογικές διαδικασίες, στο διάλογο και ηγετική μορφή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα το 2004 και αργότερα το 2010 του Προέδρου στην Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Όλοι οι συνάδελφοι του αλλά και όσοι τον γνώρισαν, εκτιμούσαν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το πάθος του για την υπεράσπιση του δίκιου. Ένας άξιος, εργατικός, ανιδιοτελής και μαχητικός λιμενεργάτης που έδινε τα πάντα για τον κοινό σκοπό.
Θα τον αποχαιρετίσουν η οικογένεια του, οι φίλοι του και οι συνάδελφοι του το Σάββατο 10/7 στις 11πμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών μετά από επιθυμία του ίδιου και των οικείων του με πολιτική κηδεία».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βαριά απώλεια για το κίνημα των λιμενεργατών
Μόλις στα 56 του χρόνια, μία μέρα ακριβώς πριν από τα γενέθλιά του, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, Νίκος Γεωργίου.
Βαριά απώλεια για το κίνημα των λιμενεργατών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην απεργία για το ασφαλιστικό και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ
Και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου που εξήγγειλαν τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση. Έτσι με προβλήματα θα...
Στην απεργία για το ασφαλιστικό και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ευρεία συμμαχία για την προστασία του Πειραιά
Κοινό μέτωπο απέναντι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ΟΛΠ για υφιστάμενα και νέα έργα που πρόκειται να γίνουν στο λιμάνι του Πειραιά συγκροτούν οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής.
Ευρεία συμμαχία για την προστασία του Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απαγχονισμένος άνδρας μέσα στην «Παγόδα»
Τον άνδρα εντόπισε ένας ιδιώτης που περνούσε από εκεί, ο οποίος και ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Πειραιά. Το πτώμα του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Απαγχονισμένος άνδρας μέσα στην «Παγόδα»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας