Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το νερό των Σταγιατών

  • A-
  • A+

Είκοσι έξι τραγουδιστές και μουσικοί ηχογράφησαν το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Το νερό των Σταγιατών», όπως το διασκεύασε και ενορχήστρωσε ο Άκης Κατσουπάκης, με σκοπό να συμπαρασταθούν στον πολυετή αγώνα των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες στο Πήλιο κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού τους. 

Οι καλλιτέχνες, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, είναι οι ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Βαλάντης Γαούτσης, Στάθης Δρογώσης, Νίκος Ζιώγαλας, Πολυξένη Καράκογλου, Παντελής Κυραμαργιός, Κώστας Λειβαδάς, Σαββέρια Μαργιολά, Ευτυχία Μητρίτσα, Γιώργος Παντελιάς (Κίτρινα Ποδήλατα), Μαριάννα Πολυχρονίδη, Σταύρος Σιόλας, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Σταμάτης Χατζηευσταθίου και οι μουσικοί Άκης Κατσουπάκης, Θύμιος Παπαδόπουλος, Ντίνος Χατζηιορδάνου, Τζώρτζης Μαυροειδής, Φώτης Σιώτας, Εύρος Βοσκαρίδης, Γιάννης Παπαγιαννούλης, Νίκος Γύρας, Κώστας Νικολόπουλος, Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου.

«Ο μεγαλύτερος αγώνας που δίνουμε καθημερινά εν γνώσει μας ή εν αγνοία μας αφορά τη διατήρηση της ανθρωπιάς μας. Όταν μια ιδέα έχει ως σκοπό τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και την αποτροπή κάθε είδους ενέργειας που γίνεται εις βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων απειλώντας τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, τότε είναι που ο σκοπός της γίνεται καθήκον και μας αφορά όλους. Η συμπαράσταση, η σύμπραξη και η συλλογικότητα είναι καθήκον μας εν όψει ενός τέτοιου σκοπού. Καθήκον μας επίσης είναι στην εποχή που ζούμε και το να ονειρευόμαστε. Από τη στιγμή που έχουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε στην κατοχή μας το ισχυρότερο όπλο που χρειαζόμαστε, ώστε να εναντιωθούμε σθεναρά σε πάσης φύσεως επιβουλή ενάντια στην ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» επισημαίνει ο εμπνευστής αυτής της όμορφης συλλογικής προσπάθειας Βαλάντης Γαούτσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα έσοδα προκύψουν από το τραγούδι, που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group, θα ενισχύσουν το ταμείο αυτοδιαχείρισης των Σταγιατών για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Tο νερό των Σταγιατών
Ένα ωραίο βίντεο που καταγράφει τη συνάντηση του Αλ. Ιωαννίδη με την Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου και παιδιά της περιοχής για την ηχογράφηση και οπτικοποίηση του τραγουδιού.
Tο νερό των Σταγιατών
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Retrograde [ Petros Klampanis feat. Katerine Duska ]
Όταν η εβδομάδα αρχίζει ακούγοντας τη διασκευή του Πέτρου Κλαμπάνη στο «Retrograde» του James Blake, στην εξαιρετική ερμηνεία της Κατερίνας Ντούσκα, όλα φαίνονται πιο όμορφα...
Retrograde [ Petros Klampanis feat. Katerine Duska ]
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εκείνη
Οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ μάς έχουν συνηθίσει σε επιτυχημένες διασκευές αγαπημένων κομματιών. Προχθές έδωσαν στη δημοσιότητα το «Εκείνη» του Τ. Βοσκόπουλου σε ερμηνεία της Ηρώς-Ελένης Μπέζου.
Εκείνη
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πριν
Τραγουδώντας στις Σταγιάτες ένα δικό της τραγούδι, το «Πριν», η Ματούλα Ζαμάνη έστειλε και εκείνη ένα μήνυμα συμπαράστασης σε όσους αγωνίζονται για ελεύθερα νερά...
Πριν