Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αν μείνω μικρή

  • A-
  • A+

«Αν μείνω μικρή, καμιά ζημιά δε θα γενεί»: αυτός ο στίχος της Sylvia Plath από το ποίημά της «Το κάψιμο της μάγισσας» στάθηκε η έμπνευση για να γράψει η Κατερίνα Κυρμιζή το πολύ όμορφο τραγούδι που ακούμε σήμερα, το οποίο αποτελεί μέρος του EP της «Κάκτοι ΙΙ» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο.

«Οι γυναίκες αναγκαζόμαστε πολύ συχνά να μικραίνουμε τον εαυτό μας, πνευματικά, ηλικιακά, ψυχικά, σεξουαλικά, για να χωρέσουμε σε έναν κόσμο αντρικό, αφιλόξενο για εμάς. Το "Αν μείνω μικρή" είναι ένα τραγούδι για τις κόρες μας, για να φτιάξει στους άντρες μια μνήμη» λέει η ίδια για τη δημιουργία της, που συνοδεύεται από ένα «χειροποίητο» πολύχρωμο βίντεο-κολάζ σε σκηνοθεσία δική της.      

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο γκρεμιστής
Τα Υπόγεια Ρεύματα μελοποιούν έξοχα στο νέο άλμπουμ τους ένα πολύ δυνατό ποίημα του Κωστή Παλαμά, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ροκ κι ας γράφτηκε το 1907...
Ο γκρεμιστής
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μείνε
Ο Γιώργος Μεράντζας επιστρέφει στη δισκογραφία με το νέο άλμπουμ του «Κόσμε που να σε γυρίσω...» κι από αυτό ακούμε πώς ο Μ. Πάππος μελοποιεί έξοχα Φ. Αγγουλέ.
Μείνε
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αν είσαι... (Πώς θες να το ξέρω)
Στην «Τρίτη Ανθολογία» ο Γιάννης Σπανός μελοποιεί Νίκο Καρύδη, έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας που άφησε το αποτύπωμά του στη λογοτεχνία, το θέατρο και τον χώρο του βιβλίου. ...
Αν είσαι... (Πώς θες να το ξέρω)
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Six soldats
Αποχαιρετάμε τη σπουδαία Ζιλιέτ Γκρεκό, ιέρεια του υπαρξισμού και μούσα Γάλλων ποιητών και φιλοσόφων, μ' ένα τραγούδι του Γιάννη Σπανού ο οποίος έγραψε 18 τραγούδια για τη φωνή της.
Six soldats
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Οι ονειροπόλοι
Θυμόμαστε τον Θάνο Ανεστόπουλο, από πιο αξιόλογους μουσικούς και ποιητές της γενιάς του που σαν χθες πριν από 4 χρόνια έφυγε από τη ζωή, ακούγοντας τη μελοποίηση ενός ποιήματος του Γ. Μυλωνογιάννη.
Οι ονειροπόλοι
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το παιχνίδι της έμπνευσης
Όταν κάποιες φορές ψάχνω εναγωνίως ποιο τραγούδι θα παίξω, πάντα στριφογυρίζει στο μυαλό μου αυτό το γλυκύτατο τραγούδι του Γ. Γιοκαρίνη, που πρώτος ερμήνευσε ο Β. Γερμανός.
Το παιχνίδι της έμπνευσης