Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Victor Jara's hands

  • A-
  • A+

Οι Calexico τραγουδούν για έναν καλλιτέχνη-σύμβολο της Χιλής, τον Βίκτορ Χάρα, που συνελήφθη μία μέρα μετά το πραξικόπημα του Πινοτσέτ με το οποίο ανατράπηκε ο εκλεγμένος σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας, Σαλβαδόρ Αγέντε, και εγκαθιδρύθηκε ένα από τα στυγνότερα δικτατορικά καθεστώτα. Ο Χάρα μεταφέρθηκε στο Στάδιο της Χιλής, μαζί με άλλους πολιτικούς κρατούμενους, κι αφού βασανίστηκε, δολοφονήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1973.

Την περασμένη Κυριακή το 78% των Χιλιανών πολιτών ψήφισε υπέρ της μεταρρύθμισης του «Συντάγματος»-τερατούργημα που τους είχε κληροδοτήσει ο Πινοτσέτ, απορρίπτοντας το άγριο νεοφιλελεύθερο μοντέλο του δικτάτορα και ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα, πραγματική μεταπολίτευση που θα οδηγήσει σε κοινωνική δικαιοσύνη.        

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πρέπει να μας πεις
Τη μουσική ο Γιώργος Μητσάκης, τους στίχους ο Μανώλης Χιώτης, την ερμηνεία η Στέλλα Χασκίλ. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, γι' αυτό 72 χρόνια μετά ακόμα το τραγουδάμε...
Πρέπει να μας πεις
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Fever
Η Αγγλίδα Dua Lipa και η Βελγίδα Angèle σ' ένα υπέροχο, μπιτάτο, εθιστικό κομμάτι που σφύζει από νιάτα, ομορφιά και ταλέντο.
Fever
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Fire
Ένα τραγούδι από το ντεμπούτο άλμπουμ των Black Pumas, μιας μπάντας που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και στη χώρα μας.
Fire