Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Autumn in New York

  • A-
  • A+

Το τραγούδι γράφτηκε το 1934 από τον Vernon Duke και το πρωτοερμήνευσε ο βαρύτονος και ηθοποιός J. Harold Murray. Έκτοτε το τραγούδησαν πολλοί, ανάμεσά τους κάποιοι καλλιτέχνες-θρύλοι όπως οι Charlie Parker, Billie Holiday, Louis Armstrong & Ella Fitzgerald ως ντουέτο, Bing Crosby, Sarah Vaughan και Frank Sinatra.

Το ξαναφέρνει στο προσκήνιο η εξαιρετική Diana Krall συμπεριλαμβάνοντάς το στο καινούργιο άλμπουμ της «This dream of you», που μόλις κυκλοφόρησε. Συνοδεύεται δε από ένα αριστουργηματικό ασπρόμαυρο βίντεο, σε σκηνοθεσία του Mark Seliger, που σε παίρνει από το χέρι και σε προσγειώνει στις ομορφιές της φθινοπωρινής Νέας Υόρκης.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Flow
Διαβάστε στις «νησίδες» μια εξαιρετική συνέντευξη των Anja Lechner - Francois Couturier, ακούγοντας ένα υπέροχο κομμάτι από το άλμπουμ τους «Lontano» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Flow
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Φθινοπωρινό
Επιστροφή στα decks της efsyn city μ' ένα τραγούδι μέσω του οποίου χαιρετίζουμε το τυπικό τέλος του καλοκαιριού, προσμένοντας με ανυπομονησία «του φθινόπωρου το πρώτο χάδι», ήτοι λίγη δροσιά...
Φθινοπωρινό
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
In a silent way
Ένα άλμπουμ που, αν και δίχασε στην αρχή τους κριτικούς, θεωρήθηκε στην πορεία από τα καλύτερα του Miles Davis κι από τα πιο επιδραστικά στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.
In a silent way
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
A kiss to build a dream on
Το τραγούδι γράφτηκε το 1935 για την περίφημη ταινία των αδελφών Μαρξ, «Μια νύχτα στην όπερα», όμως τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Το 1951, ελαφρώς... μετασκευασμένο, ηχογραφήθηκε από τον L. Armstrong.
A kiss to build a dream on
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
My funny Valentine
Ένα από τα πιο δημοφιλή τζαζ κομμάτια που εμφανίζεται σε πάνω από 1.300 άλμπουμ και το έχουν τραγουδήσει περισσότεροι από 600 καλλιτέχνες, κανείς όμως δεν το ερμήνευσε όπως ο Μπέικερ...
My funny Valentine