Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το περίπτερο

  • A-
  • A+

Ζεϊμπέκικο... πακμάνικο χαρακτηρίζει το τραγούδι ο δημιουργός του Φοίβος Δεληβοριάς, χαρακτηρισμός ο οποίος νομίζω ότι δεν απέχει πολύ από τον δικό μου, που είναι ηλεκτρονικό ζεϊμπέκικο.

Από το άλμπουμ του «Καλλιθέα», που κυκλοφόρησε το 2015, το παρόν άσμα μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί και προφητικό, αφού μοιάζει να προβλέπει τα μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο περιορισμού μετάδοσης της νόσου Covid-19 και αφορούν τα περίπτερα πέντε χρόνια πριν:

«Πού είσαι τώρα, βάσανό μου;
Τρύπα στα μισά του δρόμου
Όλα στ’ όνομα του νόμου
Στρέφω αλλού το πρόσωπό μου».     

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το τραμ το τελευταίο
Τραγούδι -τεράστια διαχρονική επιτυχία- που θεωρείται η απαρχή του αρχοντορεμπέτικου. Η οικονομική κρίση και το κορονο-μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας 12.30 μ.μ.-5 π.μ. το έκαναν ξανά επίκαιρο...
Το τραμ το τελευταίο
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σκιές αγγέλων
Ένα πολύ ωραίο τραγούδι του Μ. Πασχαλίδη σε στίχους του Μ. Ελευθερίου, από τον τελευταίο δίσκο του «Στη χώρα των αθώων», που το τραγουδάει μαζί με τον Φ. Δεληβοριά.
Σκιές αγγέλων
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The healing game
«Αυτή τη στιγμή η απομόνωση στο σπίτι είναι μονόδρομος. Ας το δούμε σαν παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι της γιατρειάς, όπως τραγουδάει ο V. Morrison και μας γεμίζει αισιοδοξία».
The healing game
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θα κάτσω σπίτι
Άκρως επίκαιρο -για ευνόητους λόγους- αυτό το τραγούδι του Λ. Κηλαηδόνη, αν και γράφτηκε πριν από 34 χρόνια σε εποχές ξεγνοιασιάς και ευημερίας.
Θα κάτσω σπίτι