Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το αγαπημένο μας μέρος στη Γη

  • A-
  • A+

Το τραγούδι που ακούμε σήμερα γράφτηκε από τον The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) για την ταινία μικρού μήκους του Ντάνιελ Μπόλντα, «Όταν γελάω κλείνουν τα μάτια μου», η οποία θα προβληθεί τόσο στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας όσο και στο 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.  

Από το άλμπουμ του πολυπράγμονα δημιουργού, «Αντιλόπη», που γράφτηκε, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε διαδικτυακά την πρώτη βδομάδα της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Inner Ear.

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εφτά τραγούδια θα σου πω
Σαν σήμερα, το 1920, γεννήθηκε η Μ. Μερκούρη, η «τελευταία Ελληνίδα θεά». Τιμώντας τη γενέθλια ημερομηνία της την ακούμε σ' ένα από τα γνωστότερα τραγούδια που έγραψε ο Μ. Χατζιδάκις για τη «Στέλλα» του Μ....
Εφτά τραγούδια θα σου πω
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
No time to die
Η Billie Eilish γίνεται η νεότερη ερμηνεύτρια τραγουδιού σε ταινία με ήρωα τον θρυλικό πράκτορα 007 και τόσο το κομμάτι της όσο και η ερμηνεία της μαγεύουν για ακόμα μία φορά.
No time to die
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θα 'θελα να 'χα
Ένα τραγούδι που έγραψε ο Γιάννης Πουλόπουλος (μουσική-στίχοι) το 1967 για την ταινία «Όταν οι γυναίκες αγαπούν», ερμηνευμένο φυσικά από τον ίδιο.
Θα 'θελα να 'χα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Playing Love
Ο Ένιο Μορικόνε έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Η στήλη επιλέγει να τον αποχαιρετήσει μ' ένα πολύ όμορφο κομμάτι από την ταινία του Τζ. Τορνατόρε «Ο θρύλος του 1900».
Playing Love
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το κάστρο
Ένα ονειρικής ομορφιάς τραγούδι από την ταινία τού The Boy (a.k.a. Αλέξανδρος Βούλγαρης), «Winona», το οποίο υπογράφει (μουσική-στίχους) η Δεσποινίς Τρίχρωμη.
Το κάστρο