Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τάλα

  • A-
  • A+

«Ιανουάριο του 2015, στον παγωμένο Έβρο ένα 4χρονο κοριτσάκι βρέθηκε κουρνιασμένο δίπλα στον νεκρό πατέρα του που ήταν μελανιασμένος από τη μέση και κάτω: είχε περάσει το παγωμένο ποτάμι αφήνοντας το σώμα του να λειτουργήσει κυριολεκτικά ως σανίδα σωτηρίας για το παιδί του. Η μικρή Σύρια Τάλα οδηγήθηκε στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και αργότερα έσμιξε με τη μητέρα της... Αυτή είναι η ιστορία που έγινε χάδι και ευχή: "με τα χρόνια ίσως η μικρή να μην το θυμάται πια όλο αυτό που έζησε". Τουλάχιστον αυτό ελπίζω...».

Αυτό το σημείωμα έγραψε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου εξιστορώντας τη συγκλονιστική ιστορία πίσω από το ομότιτλο τραγούδι (περιλαμβάνεται στον δίσκο του «Με στόμα που γελά» και το ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας), στο οποίο αντικατοπτρίζεται το δράμα όλων των προσφύγων. «Τάλα δεν είσαι κανενός, Τάλα είσαι του κόσμου όλου...».

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Lonely
Με μια πανέμορφη μπαλάντα, για την οποία συνεργάστηκε με τον παραγωγό Benny Blanco, ο Justin Bieber μας «ξεναγεί» στη σκοτεινή πλευρά τού να είναι κάποιος σταρ όντας ακόμα παιδί.
Lonely
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ερώτηση κρίσεως
«Ανατριχίλα. Και δέος. Και οξυγόνο. Και μια κραυγή. Που σκέπασε όλο τον πλανήτη» γράφτηκε χθες στο FB μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χ.Α., συνοψίζοντας γεγονότα και συναισθήματα μέσα σε...
Ερώτηση κρίσεως
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στην κοιλάδα των Τεμπών
Μέχρι να ξαναπάμε σε συναυλίες κανονικά, χωρίς... κοινωνική αποστασιοποίηση, ας ξαναθυμηθούμε τους Θ. Παπακωνσταντίνου-Σ. Μάλαμα στην Πλατεία Νερού πριν από δύο χρόνια...
Στην κοιλάδα των Τεμπών
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Απόψε
Μπορεί ένα τραγούδι να σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο τον ζόφο των ημερών; Ναι, αν πρόκειται για το «Απόψε» του Θ. Παπακωνσταντίνου εξαιρετικά ερμηνευμένο από τη Μ. Παπαγεωργίου.
Απόψε