Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι ονειροπόλοι

  • A-
  • A+

Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από τότε που ο Θάνος Ανεστόπουλος, από πιο αξιόλογους μουσικούς και ποιητές της γενιάς του, έφυγε από τη ζωή, οι δημιουργίες του όμως, πολύτιμη παρακαταθήκη, θα μας συντροφεύουν για πάντα. 

Από το διπλό CD που κυκλοφόρησε το 2018 έχοντας ως τίτλο το ονοματεπώνυμό του ακούμε πώς μελοποίησε ένα ποίημα του Γιώργου Μυλωνογιάννη, διαβάζοντας ξανά και ξανά ένα απόσπασμα από τη συγκλονιστική ανάρτηση που έκανε στο Facebook για να γνωστοποιήσει την ασθένειά του: 

«Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε μέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητά μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε».

   

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο γκρεμιστής
Τα Υπόγεια Ρεύματα μελοποιούν έξοχα στο νέο άλμπουμ τους ένα πολύ δυνατό ποίημα του Κωστή Παλαμά, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ροκ κι ας γράφτηκε το 1907...
Ο γκρεμιστής
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μείνε
Ο Γιώργος Μεράντζας επιστρέφει στη δισκογραφία με το νέο άλμπουμ του «Κόσμε που να σε γυρίσω...» κι από αυτό ακούμε πώς ο Μ. Πάππος μελοποιεί έξοχα Φ. Αγγουλέ.
Μείνε
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αν μείνω μικρή
Ένας στίχος της Sylvia Plath ενέπνευσε την Κατερίνα Κυρμιζή για να γράψει αυτό το πολύ όμορφο τραγούδι, «ένα τραγούδι για τις κόρες μας, για να φτιάξει στους άντρες μια μνήμη» όπως λέει η ίδια.
Αν μείνω μικρή
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αν είσαι... (Πώς θες να το ξέρω)
Στην «Τρίτη Ανθολογία» ο Γιάννης Σπανός μελοποιεί Νίκο Καρύδη, έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας που άφησε το αποτύπωμά του στη λογοτεχνία, το θέατρο και τον χώρο του βιβλίου. ...
Αν είσαι... (Πώς θες να το ξέρω)
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Six soldats
Αποχαιρετάμε τη σπουδαία Ζιλιέτ Γκρεκό, ιέρεια του υπαρξισμού και μούσα Γάλλων ποιητών και φιλοσόφων, μ' ένα τραγούδι του Γιάννη Σπανού ο οποίος έγραψε 18 τραγούδια για τη φωνή της.
Six soldats
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η πίκρα σήμερα...
Η πίκρα σήμερα δεν έχει σύνορα... Στη μνήμη της Χαράς Τζαναβάρα, που έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή και βύθισε την οικογένεια της «Εφ.Συν.» στη θλίψη.
Η πίκρα σήμερα...