Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τους προβολείς στήσε

  • A-
  • A+

Γράφτηκε το 1980 από τον Θάνο Μικρούτσικο, σε ποίηση του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, και ήταν το πρώτο τραγούδι της α' πλευράς του εμβληματικού «Εμπάργκο» (1982) με τον τίτλο «Εισαγωγή». Το 1998 συμπεριελήφθη στο άλμπουμ «Ο Θάνος Μικρούτσικος τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο» με τον τίτλο με τον οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό.

Έτσι ονομάστηκαν και οι δύο συναυλίες-αφιέρωμα -στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου- στη μουσική που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για το θέατρο. Η πρώτη έγινε χθες Τετάρτη 15 Ιουλίου και ξεκίνησε με αυτό το τραγούδι, με τη συγκίνηση να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα τόσο στους θεατές του Ηρωδείου αλλά σε όσους την ακούγαμε από το Β' Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας... 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Aνεμολόγιο
«Το πιο όμορφο απ' όλα δεν στο 'χω πει ακόμα...» θα τραγουδήσουμε απόψε, μαζί με πολλά άλλα αγαπημένα κομμάτια, στη μεγάλη συναυλία-φόρο τιμής στον Θάνο Μικρούτσικο που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής.
Aνεμολόγιο
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στην κοιλάδα των Τεμπών
Μέχρι να ξαναπάμε σε συναυλίες κανονικά, χωρίς... κοινωνική αποστασιοποίηση, ας ξαναθυμηθούμε τους Θ. Παπακωνσταντίνου-Σ. Μάλαμα στην Πλατεία Νερού πριν από δύο χρόνια...
Στην κοιλάδα των Τεμπών
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Push the sky away
Η εκδοχή του κομματιού όπως ηχογραφήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια συναυλίας των Nick Cave - Warren Ellis με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σίδνεϊ.
Push the sky away
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τα έπιπλα
Ο Χάρης Κατσιμίχας μελοποιεί Κώστα Γ. Παπαγεωργίου για το άλμπουμ του «Από τους κήπους των ψιθύρων» και το τραγούδι ερμηνεύουν ο Χ. Θηβαίος, ο συνθέτης, ο Π. Κατσιμίχας κι ο Θ. Μικρούτσικος.
Τα έπιπλα