Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τις νύχτες που κυκλοφορώ

  • A-
  • A+

Στις 15 και 16 Ιουλίου θα γίνει στο Ηρώδειο η συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για το θέατρο, με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ένα από τα τραγούδια που θ' ακουστούν είναι η σημερινή επιλογή, που γράφτηκε για την παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια» την οποία ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη τη σεζόν 1983-84. Οι εξαιρετικοί στίχοι του φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Παυριανού και στην πρώτη του εκτέλεση ερμηνεύτηκε από τον Βλάση Μπονάτσο.

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία πέντε χρόνια αργότερα, όταν το ερμήνευσε ο πρόωρα χαμένος Διονύσης Θεοδόσης στον μοναδικό προσωπικό δίσκο του «Όσο κρατάει ένας καφές» με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους των Άλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη και Γιώργου Παυριανού. Στη συναυλία θα το τραγουδήσει ο Χρήστος Θηβαίος.       

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ωροσκόπιο
Ένας χρόνος χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο. Τον ακούμε να ερμηνεύει με τον μοναδικό τρόπο του ένα τραγούδι σε στίχους του Άλκη Αλκαίου από τον δίσκο τους «Υπέροχα μονάχοι».
Ωροσκόπιο
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θεσσαλονίκη & Γυναίκα
Δύο τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου, από τα ωραιότερα στην ιστορία της μουσικής μας, με αφορμή τη συνέντευξη των Ρ. Αντωνοπούλου, Χ. Θηβαίου, Κ. Θωμαΐδη στην αυριανή «Εφ.Συν.»
Θεσσαλονίκη & Γυναίκα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αν είσαι... (Πώς θες να το ξέρω)
Στην «Τρίτη Ανθολογία» ο Γιάννης Σπανός μελοποιεί Νίκο Καρύδη, έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας που άφησε το αποτύπωμά του στη λογοτεχνία, το θέατρο και τον χώρο του βιβλίου. ...
Αν είσαι... (Πώς θες να το ξέρω)
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Saved
Τραγούδι του Ν. Κυπουργού για τον «Σωσμένο», μια ιστορική παράσταση στο θέατρο «Εμπρός το 1990, που το ακούμε στην υποβλητική ερμηνεία των Αλ. Ιωαννίδη - Δ. Δημοσθένους.
Saved