Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιατρέ μου

  • A-
  • A+

Το τραγούδι αυτό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, από τον τελευταίο δίσκο του «Ψέμα στο Ψέμα», που κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά τον αδόκητο θάνατό του, δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του μεγάλου μας στιχουργού και λογοτέχνη. 

Είχε γράψει τότε ο πρόωρα χαμένος τραγουδοποιός: «Ίσως ό,τι καλύτερο και πολύτιμο... Μου έτυχε για να βάλω μουσική. Μάνο... ένα χρόνο μετά... Το πιο μεγάλο ευχαριστώ. Τα είπες όλα». 

Η τελευταία δισκογραφική συνάντηση των δύο δημιουργών, που τόσο πολύ λείπουν από τα πολιτιστικά μας τεκταινόμενα, οπτικοποιήθηκε με ευαισθησία και σεβασμό από τον Νίκο Σούλη, επί χρόνια συνεργάτη του Λ. Μαχαιρίτσα. 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σκιές αγγέλων
Ένα πολύ ωραίο τραγούδι του Μ. Πασχαλίδη σε στίχους του Μ. Ελευθερίου, από τον τελευταίο δίσκο του «Στη χώρα των αθώων», που το τραγουδάει μαζί με τον Φ. Δεληβοριά.
Σκιές αγγέλων
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στη χώρα των αθώων
Το συγκλονιστικό ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η μελοποίησή του από τον Μίλτο Πασχαλίδη.
Στη χώρα των αθώων
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το φλασάκι
Αποχαιρετώντας τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν πολύ αγαπημένο καλλιτέχνη που μας συντρόφευε μουσικά τα τελευταία 40 χρόνια...
Το φλασάκι
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Man of the world
Ένα κομμάτι στη μνήμη του θρυλικού bluesman Peter Green, που λειτουργεί κι ως αποχαιρετισμός καθώς ήρθε η ώρα για το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο...
Man of the world
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Exile
Επειδή η μουσική είναι το απόλυτο roller coaster, από τη δεκαετία του '60 και το Νέο Κύμα πάμε στο σήμερα και στο νέο άλμπουμ της Taylor Swift, «Folklore», που κυκλοφόρησε προχθές.
Exile
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια αγάπη για το καλοκαίρι
Σε μια προσπάθεια να ομορφύνουμε αυτό το -τουλάχιστον παράξενο- καλοκαίρι πηγαίνουμε σε τραγούδια άλλων εποχών, που στα μάτια μας φαντάζουν πολύ πιο ξένοιαστες και ανέμελες...
Μια αγάπη για το καλοκαίρι