Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο πασατέμπος

  • A-
  • A+

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα λαϊκά μας τραγούδια, που γράφτηκε το 1946 από τον Μανώλη Χιώτη σε στίχους του Γιώργου Γιαννακόπουλου. Η πρώτη του εκτέλεση ανήκει στην Ιωάννα Γεωργακοπούλου.

Εμείς σήμερα το ακούμε όπως το τραγούδησαν τον Ιούνιο του 2018 η Χριστίνα Μαξούρη και η Λένα Κιτσοπούλου στο πλαίσιο της εξαιρετικής μουσικής παράστασης «20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, η ζωντανή ηχογράφηση της οποίας κυκλοφορεί σε CD από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).  

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το ξεκρέμασα απόψε
Ο Μανώλης Χιώτης έγραψε τη μουσική, ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης (Τσάντας) τους στίχους και το τραγούδι ηχογραφήθηκε με ερμηνευτή τον Στελλάκη Περπινιάδη. Βρισκόμαστε στο 1946.  
Το ξεκρέμασα απόψε
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
If I die young
Το 2013 η Naya Rivera τραγούδησε στο «Glee» το «If I die young» στη μνήμη του C. Monteith, που είχε πεθάνει 3 μήνες πριν. Σήμερα η ίδια αγνοείται εδώ και 5 μέρες και ουσιαστικά θεωρείται νεκρή...
If I die young
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η Νέα Βαρβαρότητα
Ένα εκρηκτικό κομμάτι του Παύλου Παυλίδη -το ερμηνεύει μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα- που, αν και γράφτηκε δύο χρόνια πριν, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ...
Η Νέα Βαρβαρότητα