Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Glory

  • A-
  • A+

Το τραγούδι των John Legend και Common, το οποίο κέρδισε το Όσκαρ το 2015, ακουγόταν στην ταινία «Selma» της Ava DuVernay, που αφορά τις τρεις πορείες διαμαρτυρίας από την πόλη Σέλμα στην πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, το Μοντγκόμερι, τις οποίες διοργάνωσε το 1965 ο Martin Luther King για την αναγνώριση του δικαιώματος της ψήφου στους Αφροαμερικανούς: η πρώτη πνίγηκε στο αίμα, η δεύτερη προκάλεσε -την πρωτοφανή για την εποχή- συμμετοχή εκατοντάδων λευκών οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ιερείς, και  η τρίτη οδήγησε στην επίτευξη του στόχου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Lyndon Johnson, να υπογράφει τελικά τον σχετικό νόμο.

Για την ταινία -ανατριχιαστικά επίκαιρη λόγω της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό/ούς και των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ- ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού, ο ράπερ Common, είχε δηλώσει: «Την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στα γυρίσματα άρχισα να νιώθω πως αυτό είναι κάτι μεγαλύτερο από μια ταινία. Συνειδητοποίησα πως είμαι η μαύρη γυναίκα που της έχουν αρνηθεί την ψήφο, ο λευκός υποστηρικτής των μαύρων που σκοτώνεται στα χαρακώματα της ελευθερίας, το ανώνυμο παιδί που θα χρειαζόταν μια βοήθεια, αλλά αντίθετα του ρίχνουν μια σφαίρα...».      

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
(I'm gonna) Love me again
Το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού απονεμήθηκε σ' έναν από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς όλων των εποχών, τον σερ Elton John.
(I'm gonna) Love me again
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Lose yourself
Μία από τις καλύτερες στιγμές στα φετινά Όσκαρ ήταν η εμφάνιση-έκπληξη του Eminem, που ερμήνευσε το «Lose yourself» για το οποίο είχε κερδίσει το Όσκαρ Τραγουδιού το 2003.
Lose yourself
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
There's no business like show business
Ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια παγκοσμίως, ύμνος για τον κόσμο του θεάματος, γράφτηκε αρχικά για ένα θεατρικό μιούζικαλ και ακολούθως ήταν η πηγή εμπνευσης για τη δημιουργία της ομότιτλης ταινίας.
There's no business like show business
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Interstellar Theme
Μια δημιουργία του πολυβραβευμένου συνθέτη και μουσικού παραγωγού Hans Zimmer για την ταινία «Interstellar». Κύριο χαρακτηριστικό των έργων του είναι η μίξη ήχων ηλεκτρονικής μουσικής με παραδοσιακότερα...
Interstellar Theme
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
If I die young
Το 2013 η Naya Rivera τραγούδησε στο «Glee» το «If I die young» στη μνήμη του C. Monteith, που είχε πεθάνει 3 μήνες πριν. Σήμερα η ίδια αγνοείται εδώ και 5 μέρες και ουσιαστικά θεωρείται νεκρή...
If I die young