Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Άμα σταματήσεις το μυαλό σου

  • A-
  • A+

Αν δεχτούμε ότι η παράδοση και ο εκμοντερνισμός στην τέχνη είναι μια αέναη μάχη μεταξύ δύο θανάσιμων αντιπάλων, θα έχουμε κατά πρώτον υποστηρίξει ένα διχαστικό δίπολο και κατά δεύτερον, θα έχουμε απολαύσει πολύ λιγότερη μουσική. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πλέον εξυπνότεροι από αυτό και πως έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στην αναζήτηση συμμάχων και όχι εχθρών.

Καντινέλια λέγονται κάποια μικρά γεράκια των νησιών, που έχουν το χαρακτηριστικό ότι ζευγαρώνουν εν πτήσει κι επίσης έτσι λέγεται ένα από τα πιο φρέσκα και ανοιχτόμυαλα μουσικά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη. Το ντουέτο των Εύης Σεϊτανίδου και Θανάση Ζήκα είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και ισχυρούς συμμάχους που θα μπορούσαμε να έχουμε στην προαναφερθείσα διαμάχη και μέσα από το πάντρεμα παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και μοντέρνας αντίληψης έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν μια δική τους ιστορία. Ένα πρώτο δείγμα μπορεί να βρεθεί στο παρακάτω video και ένα σωρό ακόμα στο CD που πρόσφατα κυκλοφόρησαν με τίτλο το όνομά τους.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν ξημερώνεις μαύρη αυγή
Οι Usurum ερμηνεύουν στο φυσικό του τοπίο ένα όμορφο τραγούδι της Πάτμου και η ομορφιά της παραδοσιακής μουσικής μας συναντά την ομορφιά της προσέγγισής της από νέους ταλαντούχους μουσικούς...
Δεν ξημερώνεις μαύρη αυγή
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τα παιδιά της γειτονιάς σου
Η Μαρίκα Παπαγκίκα «ήταν μία απ' τις περίφημες, μία από τις πιο ωραίες βυζαντινές τραγουδίστριες στα ρεμπέτικα, στα τζιβαέρια, στα σμυρναίικα και στα δημοτικά».
Τα παιδιά της γειτονιάς σου
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σύνεργα
Σαν χθες, το 2011, έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Παπάζογλου. Τιμώντας τη μνήμη του ακούμε το ομότιτλο τραγούδι από τον δίσκο του «Σύνεργα».
Σύνεργα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο δρόμος
Πριν από 38 χρόνια οι Χειμερινοί Κολυμβητές μπήκαν στη ζωή μας με το πρώτο τους άλμπουμ και έκτοτε δεν ξαναβγήκαν...
Ο δρόμος