Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα αγόρια της λεωφόρου

  • A-
  • A+

Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος το cd-βιβλίο «Όνειρο φευγάτο» του Φώτη Παπαδόπουλου, που ήταν μουσικός, ερμηνευτής, στιχουργός, δημοσιογράφος, εκδότης, μπλόγκερ, ακτιβιστής, queer περσόνα, «προδότης σε μια ζωή σικέ απ’ την αρχή» όπως έγραψε σε έναν στίχο του. Έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2017 στα πενήντα του χρόνια. 

Στην έκδοση, που επιμελήθηκε ο αδελφός του Γιάννης, περιλαμβάνονται τραγούδια στα οποία τη μουσική και τους στίχους έγραψε ο Φώτης, καθώς και δύο ποιήματα που είχε μελοποιήσει: «Σκιά» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και «Η ταράτσα και το παράθυρο» του Οδυσσέα Ελύτη. Τραγουδούν οι Γιώργος Μάκρας, Βίκυ Καρατζόγλου, Λένα Κιτσοπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος (οι δύο τελευταίοι ερμηνεύουν το πολύ ωραίο τραγούδι που ακούμε σήμερα).

 

 

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Exile
Επειδή η μουσική είναι το απόλυτο roller coaster, από τη δεκαετία του '60 και το Νέο Κύμα πάμε στο σήμερα και στο νέο άλμπουμ της Taylor Swift, «Folklore», που κυκλοφόρησε προχθές.
Exile
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
To Live
Από το νέο άλμπουμ της η Norah Jones μας λέει «To Live» και μας πείθει γιατί έχει ατράνταχτα «επιχειρήματα»: τη φωνή της, το πιάνο της, τη μουσική της, τους στίχους της...
To Live
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Children of the Revolution
Η διασκευή και η ερμηνεία του τραγουδιού από την εκρηκτική Kesha συντελούν στο να ακούγεται «σημερινό» και μας κάνουν ν' αναρωτιόμαστε γιατί δεν γράφονται πια τέτοια κομμάτια...
Children of the Revolution
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Souvenir
Καινούργιο τραγούδι από την Ειρήνη Σκυλακάκη, προπομπός του 4ου άλμπουμ της, στην ερμηνεία του οποίου συνεργάζεται με τον -αγαπημένο του ελληνικού κοινού- Jay-Jay Johanson.
Souvenir
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο πασατέμπος
Ένα από τα πιο αγαπημένα λαϊκά μας τραγούδια όπως το τραγούδησαν το 2018 οι Χ. Μαξούρη - Λ. Κιτσοπούλου στην εξαιρετική παράσταση «20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο».
Ο πασατέμπος