Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Hands off the Antarctic

  • A-
  • A+

Η 22α Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Ημέρα της Γης με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Ας την τιμήσουμε λοιπόν -έστω και με καθυστέρηση 24 ωρών- ακούγοντας το κομμάτι που έγραψε πριν από ενάμιση χρόνο ο Thom Yorke, γνωστός για τις οικολογικές ανησυχίες του, προκειμένου να στηρίξει την καμπάνια της Greenpeace για τη δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου προστασίας του ωκεανού της Ανταρκτικής.  

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
People have the power
Καλλιτέχνες, συγγραφείς, αθλητές, δήμαρχοι, ακτιβιστές, μαθητές, φοιτητές από 38 πόλεις και 24 χώρες όλων των ηπείρων ένωσαν τις φωνές τους για να υπενθυμίσουν στους πολίτες όπου Γης: «People have the power»!
People have the power
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Daily battles
Για τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα ο Edward Norton ζήτησε τη μουσική συνεισφορά του καλού του φίλου Thom Yorke και εκείνος ανταποκρίθηκε ασμένως...
Daily battles
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το ποδήλατο
Μια μεγάλη επιτυχία του Κώστα Μακεδόνα, σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Άρη Δαβαράκη, της οποίας κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή γεγονότα είναι εντελώς... ανθρώπινη.
Το ποδήλατο
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Grey December
Ο Chet Baker τραγουδάει για έναν γκρίζο Δεκέμβρη, με τις μελαγχολικές νότες από την τρομπέτα του να φαντάζουν η ιδανική μουσική επένδυση για τα επικείμενα κορονο-Χριστούγεννα.
Grey December
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Monster
Δύο Καναδοί σούπερ σταρ της pop, ο Shawn Mendes κι ο Justin Bieber, συμπράττουν στο νέο τραγούδι του πρώτου που θα βρίσκεται στο επικείμενο άλμπουμ του «Wonder».
Monster