Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Kάνε λιγάκι υπομονή (Μην απελπίζεσαι)

  • A-
  • A+
Γραμμένο μέσα στον Εμφύλιο, ειπώθηκε ότι έχει πολιτικό μήνυμα καμουφλαρισμένο σε ερωτικό τραγούδι για να γλιτώσει από τη λογοκρισία. Οι ειδικοί «Τσιτσανολόγοι» γνωρίζουν σίγουρα περισσότερα τόσο για την ιστορία του τραγουδιού, όσο και για τις πραγματικές προθέσεις του δημιουργού του, ο οποίος ποτέ δεν ξεκαθάρισε πού ακριβώς ανήκει πολιτικά. Όπως και να 'χει, η ερμηνεία της Σωτηρίας Μπέλλου παραμένει αξεπέραστη και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά.
 
«Η ελπίδα μάς δόθηκε μοναχά για χάρη των απελπισμένων» λέει μια διάσημη και ταλαιπωρημένη ρήση ενός σημαντικού φιλοσόφου. Η μουσική του Τσιτσάνη μάς δόθηκε για χάρη όχι μόνο των απελπισμένων, των ερωτευμένων ή των κυνηγημένων, αλλά για όλους όσοι κοινωνούμε με τα τραγούδια του σαν μουσική μετάληψη. 
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Καροτσέρη τράβα
Ένα τραγούδι του Απόστολου Χατζηχρήστου το οποίο περιγράφει μια βόλτα στην Παραλιακή με άμαξα, την εποχή που το μποτιλιάρισμα ήταν άγνωστη λέξη...
Καροτσέρη τράβα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ζωή καινούρια αρχίνησα
Ένα τραγούδι-χαρακτηριστικό δείγμα της ικανότητας του Γ. Παπαϊωάννου να «εικονοποιεί» μοναδικά τη ζωή των απλών ανθρώπων, αυτών που στην τέχνη χαρακτηρίζονται αντι-ήρωες.
Ζωή καινούρια αρχίνησα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Καρδιά παραπονιάρα
Εξαιρετικό μεταπολεμικό ρεμπέτικο -κι από τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα- του σπουδαίου Απόστολου Χατζηχρήστου, με τους Τάκη Μπίνη - Στέλλα Χασκίλ.
Καρδιά παραπονιάρα