Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

(Sittin' on) The dock of the bay

  • A-
  • A+
Αν ο αδικοχαμένος Ότις Ρεντινγκ ζούσε σήμερα και απλά «καθόταν στην αποβάθρα στο λιμάνι κοιτώντας την παλίρροια να τραβιέται», το πιθανότερο είναι να του έκοβαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.
 
Eνα από τα πιο όμορφα τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ, κυκλοφόρησε το 1968, ένα μήνα μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη σε αεροπορικό δυστύχημα, κι έκτοτε κρατάει συντροφιά στους ονειροπόλους κάθε εποχής και συγκυρίας.
 
Σήμερα, εν μέσω καραντίνας λόγω κορονοϊού, το να κάθεσαι απλά και να κοιτάς το κύμα ξοδεύοντας ανέμελα τον χρόνο σου, μοιάζει απαγορευμένη πολυτέλεια.
 
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μπορούμε ξανά να αράζουμε ανενόχλητοι στις πλατείες, στα παγκάκια και στις αποβάθρες, χαζεύοντας τα κύματα, τα σύννεφα και ό,τι άλλο μας καπνίσει, κι όλα αυτά που ζούμε τώρα να ξεχαστούν σαν κακός εφιάλτης.
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αγκαλιά
Τη μέρα που τελείωσε η καραντίνα επέλεξε η Nalyssa Green να δημοσιοποιήσει ένα νέο τραγούδι της, το οποίο εστιάζει σε ό,τι μας έλειψε περισσότερο: στην αγκαλιά.
Αγκαλιά
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The show must go on
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού σήμερα κι είναι ακόμα μια ευκαιρία ν' απαιτήσουμε τη στήριξη όλων των εργαζομένων σε αυτόν, γιατί ζωή χωρίς τέχνη δεν μπορεί να υπάρξει...
The show must go on
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η playlist της καραντίνας
Φτιάξαμε την playlist της καραντίνας, επιλέγοντας απ' όσα τραγούδια παίξαμε στο Τραγούδι της Ημέρας τις περίπου 50 μέρες που διήρκεσε όσα σχετίζονται με αυτήν.
Η playlist της καραντίνας
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ
Το πιο γλυκό κάλεσμα σε... επανάσταση εν μέσω καραντίνας
Ένα πολύ όμορφο βίντεο απασχολεί εδώ λίγες ημέρες τους… ροκάδες του διαδικτύου (και όχι μόνο). Σε αυτό καταγράφεται η γλυκύτατη πιτσιρίκα με το όνομα Audrey να τραγουδάει τον «ύμνο» των Rage Against The...
Το πιο γλυκό κάλεσμα σε... επανάσταση εν μέσω καραντίνας
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Του ανέμου το φτερό
Οι μέρες του εγκλεισμού μας ομορφαίνουν από καλλιτέχνες που παρουσιάζουν καινούργια ή παλιότερα -σε νέα εκδοχή όμως- τραγούδια τους, μόνοι τους ή σε σύμπραξη με άλλους.
Του ανέμου το φτερό