Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Saved

  • A-
  • A+

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου ήταν χθες, αλλά με όλα αυτά τα αδιανόητα που ζούμε λόγω της πανδημίας το ξέχασα εντελώς. Η στήλη όμως, ως φανατική θεατρόφιλη, δεν μπορεί να μην αφιερώσει και φέτος ένα τραγούδι στη θεατρική κοινότητα, έστω και με μία μέρα καθυστέρηση, ιδιαίτερα τώρα που πλήττεται κι αυτή βαρύτατα από τις... παράπλευρες επιπτώσεις του convid-19.

Το τραγούδι που ακούμε γράφτηκε από τον Νίκο Κυπουργό το 1990 για την παράσταση του έργου τού  Edward Bond, «Saved», (με τον τίτλο «Σωσμένος» ανέβηκε στο θέατρο «Εμπρός», σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπαντή). Η πρώτη εκτέλεση ήταν από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, πάντα όμως προτιμούσα τη μοναδικής αισθαντικότητας υποβλητική ερμηνεία του από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Δώρο Δημοσθένους.    

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Tο νερό των Σταγιατών
Ένα ωραίο βίντεο που καταγράφει τη συνάντηση του Αλ. Ιωαννίδη με την Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου και παιδιά της περιοχής για την ηχογράφηση και οπτικοποίηση του τραγουδιού.
Tο νερό των Σταγιατών
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαζί ξανά
Ένα νέο τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη για την καραντίνα και τις παρενέργειές της, που ακούγοντάς το χαμογελάς και βουρκώνεις ταυτόχρονα...
Μαζί ξανά
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εκεί που ανήκω
Ένα υπέροχο παιδικό τραγούδι, ερμηνευμένο εξαιρετικά από τους Φ. Δεληβοριά - Μ. Παπαγεωργίου, που είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσουν και οι ενήλικες.
Εκεί που ανήκω
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Yellow Thlipsis
Ένα πολύ ωραίο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που το ερμήνευσε το 1980 ο Λευτέρης Βογιατζής στην επιθεώρηση της Ελεύθερης Σκηνής «Αναντάμ Παπαντάμ».
Yellow Thlipsis
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Υβόννη
Καινούργιο τραγούδι από τη Nalyssa Green που το έγραψε για την παράσταση «Υβόννη - Μία προσέγγιση στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς», στην οποία παίζει κιόλας.
Υβόννη
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The Moth
Όταν το «All about Eve», το οποίο βασιζόταν στην ομότιτλη εμβληματική ταινία που σκηνοθέτησε το 1950 ο Joseph L. Mankiewicz, έγινε αφορμή να συναντηθούν δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Ivo Van Hove και η PJ...
The Moth