Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

40 παλικάρια

  • A-
  • A+

Το 1978 ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συνεργάζεται με την Ειρήνη Παπά για τον δίσκο «Ωδές», μια συλλογή ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών στα οποία ο Vangelis -όπως είναι γνωστός παγκοσμίως- έδωσε νέα πνοή και τα επανασυνέδεσε με τη σύγχρονη εποχή. Σε αυτό συνετέλεσε και η συγκλονιστική ερμηνεία τους από τη μεγάλη ηθοποιό μας.

Από αυτό το άλμπουμ ακούμε σήμερα ένα από τα πιο ωραία δημοτικά μας τραγούδια, το οποίο αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, την 199η επέτειο της οποίας τιμούμε σήμερα.   

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Saved
Τραγούδι του Ν. Κυπουργού για τον «Σωσμένο», μια ιστορική παράσταση στο θέατρο «Εμπρός το 1990, που το ακούμε στην υποβλητική ερμηνεία των Αλ. Ιωαννίδη - Δ. Δημοσθένους.
Saved
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Patience
Όταν η γλυκύτατα Norah Jones με την πανέμορφη φωνή μάς ζητάει να κάνουμε υπομονή, δεν μπορούμε παρά να την υπακούσουμε...
Patience
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η πίκρα σήμερα...
Η πίκρα σήμερα δεν έχει σύνορα... Στη μνήμη της Χαράς Τζαναβάρα, που έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή και βύθισε την οικογένεια της «Εφ.Συν.» στη θλίψη.
Η πίκρα σήμερα...
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Καρδιά παραπονιάρα
Εξαιρετικό μεταπολεμικό ρεμπέτικο -κι από τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα- του σπουδαίου Απόστολου Χατζηχρήστου, με τους Τάκη Μπίνη - Στέλλα Χασκίλ.
Καρδιά παραπονιάρα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Άνοιξη
Πρώτη μέρα της άνοιξης χθες, Παγκόσμια Μέρα Ποίησης σήμερα, τι πιο κατάλληλο για την περίσταση από το ποίημα του Κ. Καρυωτάκη «Άνοιξη», μελοποιημένο από τη Λ. Πλάτωνος.
Άνοιξη