Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

The healing game

  • A-
  • A+

Ένας διαδικτυακός φίλος έβαλε χθες αυτό το υπέροχο τραγούδι του Van Morrison στον «τοίχο» του στο Facebook, γράφοντας το εξής εύστοχο και καίριο σχόλιο που αξίζει να μοιραστώ μαζί σας:

«Αγχωνόμαστε, φοβόμαστε, βαριόμαστε, αγανακτούμε. Από την άλλη όμως διασκεδάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, διαβάζουμε, βλέπουμε θέατρο, μαγειρεύουμε, χορεύουμε, παίζουμε με τα παιδιά μας ή και μόνοι μας. Σε όλους μας έχουν λείψει πρόσωπα ή καταστάσεις. Εκείνη η καθημερινότητα που πολλές φορές σιχτιρίζαμε. Αναθεωρούμε πολλά πράγματα και έχει περάσει μόλις μία βδομάδα. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, αλλά πλέον ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Αυτή τη στιγμή η απομόνωση στο σπίτι είναι μονόδρομος. Ας το δούμε σαν παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που θα αποδώσει. Είναι το παιχνίδι της γιατρειάς, όπως τραγουδάει ο Van και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Το προσυπογράφουμε και μένουμε σπίτι...

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θα κάτσω σπίτι
Άκρως επίκαιρο -για ευνόητους λόγους- αυτό το τραγούδι του Λ. Κηλαηδόνη, αν και γράφτηκε πριν από 34 χρόνια σε εποχές ξεγνοιασιάς και ευημερίας.
Θα κάτσω σπίτι
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μάσκες
Εξαιρετικά επίκαιρο τραγούδι καθώς οι χειρουργικές μάσκες στον καιρό του Covid19 γίνονται αναπόσπαστο «αξεσουάρ» της εμφάνισης όλο και περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως...
Μάσκες
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το καλοκαίρι τώρα
Σκωπτικό τραγούδι του σημαντικότερου εκπροσώπου της Σμυρνέικης Σχολής, Παναγιώτη Τούντα, με το οποίο σατίριζε τη συνήθεια της ηλιοθεραπείας.
Το καλοκαίρι τώρα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
In the summertime
Ένα κομμάτι που γράφτηκε μέσα σε δέκα λεπτά έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του βρετανικού συγκροτήματος Mungo Jerry και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών...
In the summertime