Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι; [Βράδυ Σαββάτου]

  • A-
  • A+

Έρημες πόλεις, κλειστά σύνορα, έκτακτα μέτρα, ολόκληρες χώρες σε καραντίνα: αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη -και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση φυσικά- λόγω της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊού.

Και καθώς διάβαζα για όλα αυτά, άρχισα να σιγομουρμουρίζω «άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι;», «άδεια η πόλη, τι γίναν όλοι;», στίχους δηλαδή από το τραγούδι που έγραψε και πρωτοερμήνευσε ο Χρήστος Κυριαζής, αλλά έγινε μεγάλη επιτυχία όταν το έδωσε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να το τραγουδήσει. 

Βέβαια το κομμάτι μιλάει για τα συναισθήματα κάποιου που υποφέρει και νιώθει όλη αυτή την ερημιά γύρω του για ερωτικούς λόγους, αλλά όπως λένε ποτέ μην αφήνεις μία λεπτομέρεια να σου χαλάσει την ιστορία. Άλλωστε σε λίγες ώρες θα έρθει ένα βράδυ Σαββάτου, που θα είναι πρωτόγνωρο και εντελώς διαφορετικό απ' όσα Σαββατόβραδα έχουμε ζήσει ώς τώρα...  

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Daisies
Μια ατμοσφαιρική ποπ μπαλάντα είναι το «Daisies» της Katy Perry, το πρώτο σινγκλ από το επικείμενο νέο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει στις 14 Αυγούστου.
Daisies
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το παιχνίδι της έμπνευσης
Όταν κάποιες φορές ψάχνω εναγωνίως ποιο τραγούδι θα παίξω, πάντα στριφογυρίζει στο μυαλό μου αυτό το γλυκύτατο τραγούδι του Γ. Γιοκαρίνη, που πρώτος ερμήνευσε ο Β. Γερμανός.
Το παιχνίδι της έμπνευσης
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
All is full of love
Το βίντεοκλιπ του κομματιού που ακούμε σήμερα -το οποίο υπογράφει ο Chris Cunningham, video artist και σκηνοθέτης μουσικών βίντεο- θεωρείται από τα καλύτερα όλων των εποχών.
All is full of love
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μόνο ψέματα
Μια όμορφη μελαγχολική μπαλάντα του Φοίβου Δεληβοριά, που υμνεί το Παγκράτι και λέει μόνο... αλήθειες για τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Μόνο ψέματα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Bloody Something
Η Monika «επισκέπτεται ξανά» μια μεγάλη επιτυχία της και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όμορφο με την πρώτη εκδοχή της...
Bloody Something
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το φλασάκι
Αποχαιρετώντας τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν πολύ αγαπημένο καλλιτέχνη που μας συντρόφευε μουσικά τα τελευταία 40 χρόνια...
Το φλασάκι