Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα κάτσω σπίτι

  • A-
  • A+

Άκρως επίκαιρο αυτό το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη από το άλμπουμ του «Τραγούδια για κακά παιδιά» (1986), αν και γράφτηκε πριν από 34 χρόνια σε εποχές ξεγνοιασιάς και ευημερίας, καθώς ένα από τα κυριότερα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό είναι το να περιορίζουμε όσο μπορούμε τις μετακινήσεις μας και να μένουμε στα σπίτια μας.

Κι αν εκεί που οι στίχοι του λένε «θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι, θα βάλω βίντεο και θ' αποβλακωθώ» κάνουμε μια μικρή αλλαγή και στη θέση του «βίντεο» βάλουμε το «Netflix», θα μοιάζει σαν να γράφτηκε στις μέρες μας.  

  

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The healing game
«Αυτή τη στιγμή η απομόνωση στο σπίτι είναι μονόδρομος. Ας το δούμε σαν παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι της γιατρειάς, όπως τραγουδάει ο V. Morrison και μας γεμίζει αισιοδοξία».
The healing game
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μάσκες
Εξαιρετικά επίκαιρο τραγούδι καθώς οι χειρουργικές μάσκες στον καιρό του Covid19 γίνονται αναπόσπαστο «αξεσουάρ» της εμφάνισης όλο και περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως...
Μάσκες
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Yellow Thlipsis
Ένα πολύ ωραίο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που το ερμήνευσε το 1980 ο Λευτέρης Βογιατζής στην επιθεώρηση της Ελεύθερης Σκηνής «Αναντάμ Παπαντάμ».
Yellow Thlipsis