Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μάσκες

  • A-
  • A+

Κάτι παραπάνω από επίκαιρο αυτό το τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού από τον -ιστορικό πια- πρώτο δίσκο του «Τα μπαράκια», που κυκλοφόρησε το 1981.

Και αυτό όχι μόνο γιατί διανύουμε την περίοδο του Καρναβαλιού, αλλά διότι κυρίως λόγω του Covid19 όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο κυκλοφορούν φορώντας χειρουργικές μάσκες, η κατακόρυφη άνοδος της ζήτησης των οποίων τις καθιστά πια είδος εν ανεπαρκεία...  

«Λαβύρινθο και πόρτα μυστική
σκάβω στο χώμα σαν σκαθάρι,
άσχημη μάλλον διάλεξα εποχή
μάσκες πουλάνε στο παζάρι».

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το περίπτερο
Ζεϊμπέκικο... πακμάνικο ή ηλεκτρονικό, το παρόν άσμα του Φοίβου Δεληβοριά αποδεικνύεται προφητικό, αφού προβλέπει τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας σχετικά με τα περίπτερα 5 χρόνια...
Το περίπτερο
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The healing game
«Αυτή τη στιγμή η απομόνωση στο σπίτι είναι μονόδρομος. Ας το δούμε σαν παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι της γιατρειάς, όπως τραγουδάει ο V. Morrison και μας γεμίζει αισιοδοξία».
The healing game
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θα κάτσω σπίτι
Άκρως επίκαιρο -για ευνόητους λόγους- αυτό το τραγούδι του Λ. Κηλαηδόνη, αν και γράφτηκε πριν από 34 χρόνια σε εποχές ξεγνοιασιάς και ευημερίας.
Θα κάτσω σπίτι
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Let me love you like a woman
Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ της η Lana Del Rey ξαναχτυπά με το τραγούδι που ακούμε σήμερα, πρόγευση του επικείμενου νέου δίσκου της «Chemtrails Over the Country Club».
Let me love you like a woman