Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Yellow Thlipsis

  • A-
  • A+

Η σημερινή επιλογή μου είναι ένα από τα πιο ωραία τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όχι όμως από τα γνωστά του. Ένα μελαγχολικό τραγούδι-ύμνος για το θέατρο που ερμήνευσε ο Λευτέρης Βογιατζής στην επιθεώρηση «Αναντάμ Παπαντάμ», την οποία ανέβασε το καλοκαίρι του 1980 στο Άλσος Παγκρατίου η Ελεύθερη Σκηνή.

Περιλαμβάνεται στον διπλό δίσκο του «Πάμε Μαέστρο», ο οποίος κυκλοφόρησε το 1984 και περιέχει μουσική και τραγούδια που έγραψε για δέκα επιθεωρήσεις του Ελεύθερου Θεάτρου και της Ελεύθερης Σκηνής την περίοδο 1973-84.    

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Saved
Τραγούδι του Ν. Κυπουργού για τον «Σωσμένο», μια ιστορική παράσταση στο θέατρο «Εμπρός το 1990, που το ακούμε στην υποβλητική ερμηνεία των Αλ. Ιωαννίδη - Δ. Δημοσθένους.
Saved
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θα κάτσω σπίτι
Άκρως επίκαιρο -για ευνόητους λόγους- αυτό το τραγούδι του Λ. Κηλαηδόνη, αν και γράφτηκε πριν από 34 χρόνια σε εποχές ξεγνοιασιάς και ευημερίας.
Θα κάτσω σπίτι
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εκεί που ανήκω
Ένα υπέροχο παιδικό τραγούδι, ερμηνευμένο εξαιρετικά από τους Φ. Δεληβοριά - Μ. Παπαγεωργίου, που είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσουν και οι ενήλικες.
Εκεί που ανήκω
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Υβόννη
Καινούργιο τραγούδι από τη Nalyssa Green που το έγραψε για την παράσταση «Υβόννη - Μία προσέγγιση στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς», στην οποία παίζει κιόλας.
Υβόννη
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The Moth
Όταν το «All about Eve», το οποίο βασιζόταν στην ομότιτλη εμβληματική ταινία που σκηνοθέτησε το 1950 ο Joseph L. Mankiewicz, έγινε αφορμή να συναντηθούν δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Ivo Van Hove και η PJ...
The Moth