Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ηλιόπετρα (γιατί γεννιέται ο κόσμος όταν φιλιούνται δυο...)

  • A-
  • A+

Ένα τραγούδι για τον έρωτα τόσο όμορφο και παθιασμένο, όπως είναι αυτό το συναίσθημα. Του Θανάση Παπακωνσταντίνου από τον δίσκο του «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου», που κυκλοφόρησε το 2014, ερμηνευμένο από τον Σωκράτη Μάλαμα.

Επέλεξα να το ακούσουμε όπως παρουσιάστηκε σ' εκείνες τις αξέχαστες συναυλίες τους στην Πλατεία Νερού το καλοκαίρι του 2018, γιατί κι αυτό -επίσης- είναι ο έρωτας: άγρια χαρά, γιορτή, μέθεξη.

Χρόνια πολλά λοιπόν, αφού το απαιτεί η μέρα, να είστε όμως κάθε μέρα ερωτευμένοι, πουλάκια μου...  

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ρίζα
Ένα πολύ ωραίο λαϊκό τραγούδι του Δημήτρη Λίβανου, για την ερμηνεία του οποίου ένωσαν τις φωνές τους ο Σωκράτης Μάλαμας και η Φωτεινή Βελεσιώτου.
Ρίζα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Απόψε
Μπορεί ένα τραγούδι να σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο τον ζόφο των ημερών; Ναι, αν πρόκειται για το «Απόψε» του Θ. Παπακωνσταντίνου εξαιρετικά ερμηνευμένο από τη Μ. Παπαγεωργίου.
Απόψε
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τρία ρουμπαγιάτ
Στην «Αγία Νοσταλγία» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μελοποιεί 3 ρουμπαγιάτ του Πέρση φιλόσοφου, μαθηματικού, αστρονόμου και ποιητή Ομάρ Καγιάμ. Το τραγούδι ερμηνεύει ο Γιώργος Μιχαήλ.
Τρία ρουμπαγιάτ
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Moving on
Το βίντεο που εικονοποιεί αυτό το ελεγειακό κομμάτι του μεγάλου Καναδού δημιουργού είναι ένα έργο τέχνης γεμάτο Ελλάδα, καλοκαίρι και έρωτα.
Moving on
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τα δειλινά
Ο Σωκράτης Μάλαμας ξαναδιαβάζει παλιά λαϊκά τραγούδια και σήμερα ακούμε το ιδιαίτερα επιτυχημένο ξανακοίταγμά του σ' ένα εμβληματικό τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα.
Τα δειλινά
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η όραση του έρωτα
Ένα κομμάτι από το άλμπουμ «Η τέλεια εξαφάνιση», στο οποίο οι DILEMMA μελοποιούν 12 ποιήματα της σπουδαίας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή.
Η όραση του έρωτα