Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

There's no business like show business

  • A-
  • A+

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η 92η τελετή για την απονομή των Όσκαρ δεν είχε αρχίσει, όμως εσείς τώρα που τις διαβάζετε ξέρετε ποιοι κράτησαν στα χέρια τους το πολυπόθητο αγαλματάκι και ποιοι όχι ή το μαθαίνετε ενώ ακούτε τη σημερινή επιλογή μου. 

Το τραγούδι γράφτηκε το 1946 από τον σπουδαίο συνθέτη Irving Berlin για το θεατρικό μιούζικαλ «Annie get your gun», που αργότερα γυρίστηκε και ταινία. Το 1954 το κομμάτι έδωσε τον τίτλο του στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Walter Lang, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Ethel Merman, Donald O'Connor, Dan Dailey, Mitzi Gaynor, Johnnie Ray και η Marilyn Monroe. Το ερμήνευσε η Ethel Merman, με τη φωνή της οποίας συνδέθηκε, στο βασικό νούμερο του μιούζικαλ και στη σκηνή του φινάλε -από την οποία επέλεξα να το ακούσουμε- το τραγουδούσαν και οι έξι πρωταγωνιστές, ανάμεσα στους οποίους ξεχώριζε φυσικά η πάντα απαστράπτουσα Marilyn Monroe. Έκτοτε το έχουν ερμηνεύσει και χορέψει... κυριολεκτικά οι πάντες, λιγότερο ή περισσότερο διάσημοι.

       

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Dawn [Pride & Prejudice]
Το 2005 ο Άγγλος σκηνοθέτης J. Wright κι ο Ιταλός συνθέτης D. Marianelli συνετέλεσαν στην επιτυχημένη μεταφορά τού «Pride & Prejudice» της Jane Austen στη μεγάλη οθόνη.
Dawn [Pride & Prejudice]
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
(I'm gonna) Love me again
Το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού απονεμήθηκε σ' έναν από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς όλων των εποχών, τον σερ Elton John.
(I'm gonna) Love me again
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Lose yourself
Μία από τις καλύτερες στιγμές στα φετινά Όσκαρ ήταν η εμφάνιση-έκπληξη του Eminem, που ερμήνευσε το «Lose yourself» για το οποίο είχε κερδίσει το Όσκαρ Τραγουδιού το 2003.
Lose yourself
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Being alive
Ο Άνταμ Ντράιβερ ερμηνεύει Στίβεν Σόντχαϊμ στην «Ιστορία γάμου» του Νόα Μπάουμπακ και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ...
Being alive
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Daily battles
Για τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα ο Edward Norton ζήτησε τη μουσική συνεισφορά του καλού του φίλου Thom Yorke και εκείνος ανταποκρίθηκε ασμένως...
Daily battles