Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Greyhound

  • A-
  • A+

Το τελευταίο μου «κόλλημα» είναι οι Calpurnia, μια καναδέζικη indie rock μπάντα, που φτιάχτηκε το 2017 από τέσσερις πιτσιρικάδες, ανάμεσα στους οποίους και ο 17χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «Stranger Things», Finn Wolfhard. Τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, ένα EP με τον τίτλο «Scout».

Αυτό που εντυπωσιάζει αναφορικά με τη μουσική τους είναι πως όποιος ακούσει τα τραγούδια τους χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο δημιουργός τους, αποκλείεται να φανταστεί ότι πρόκειται για μια παρέα δεκαεφτάρηδων που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, αλλά για ένα συγκρότημα που «έχει γράψει» πολλά μουσικά χιλιόμετρα. 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια Παναγιά
Μόνο η μουσική αυτού του τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι ακούγεται για πρώτη φορά στην ταινία «America America» (1963) του Elia Kazan, στο σάουντρακ της οποίας τη βρίσκουμε υπό τον τίτλο «Family song».
Μια Παναγιά
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Personal Jesus
Μια μεγάλη επιτυχία των Depeche Mode από ένα άλμπουμ που απογείωσε την καριέρα τους και βρίσκεται στο «Violator», το έβδομο LP του αγγλικού συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1990.
Personal Jesus
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Διότι δεν συνεμορφώθην
Ένας μικρός φόρος τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 κι αγωνίστηκαν για την επαναφορά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Διότι δεν συνεμορφώθην