Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Greyhound

  • A-
  • A+

Το τελευταίο μου «κόλλημα» είναι οι Calpurnia, μια καναδέζικη indie rock μπάντα, που φτιάχτηκε το 2017 από τέσσερις πιτσιρικάδες, ανάμεσα στους οποίους και ο 17χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «Stranger Things», Finn Wolfhard. Τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, ένα EP με τον τίτλο «Scout».

Αυτό που εντυπωσιάζει αναφορικά με τη μουσική τους είναι πως όποιος ακούσει τα τραγούδια τους χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο δημιουργός τους, αποκλείεται να φανταστεί ότι πρόκειται για μια παρέα δεκαεφτάρηδων που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, αλλά για ένα συγκρότημα που «έχει γράψει» πολλά μουσικά χιλιόμετρα. 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Romeo is bleeding
Σύμφωνα με τον Tom Waits, το τραγούδι, που βρίσκεται στο άλμπουμ του «Blue Valentine» το οποίο κυκλοφόρησε το 1978, βασίζεται σ' ένα πραγματικό περιστατικό που διαδραματίστηκε στο Λος Άντζελες και αφορούσε τον...
Romeo is bleeding
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Red right hand
Ένα από τα τραγούδια-σήμα κατατεθέν τού Cave, ο τίτλος του οποίου προέρχεται από έναν στίχο του ποιήματος «Paradise lost» του John Milton.  
Red right hand
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Woman
Λίγο πριν από τη συναυλία της στο Summer Nostos Festival, ακούμε τη Neneh Cherry σ' ένα κομμάτι της από το άλμπουμ «Man».
Woman
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Άγιοι
Διαβάζοντας στην «Εφ.Συν.» για τον Χρόνη Μίσσιο, στο μυαλό μου ήρθε αυτό το τραγούδι από το άλμπουμ του Γιάννη Χαρούλη, «Μαγγανείες».
Άγιοι