Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Julia

  • A-
  • A+

Βρισκόμαστε στο 1980, είμαι τελειόφοιτη του τριτάξιου τότε Γυμνασίου και κάνω ένα πάρτι για την ονομαστική μου εορτή στο ισόγειο του σπιτιού μου, που τότε ήταν υπό κατασκευή.

Καλώ περίπου 50 άτομα και πολλοί από τους προσκεκλημένους θεωρούν καλό να φέρουν και τους δικούς τους «καλεσμένους», με αποτέλεσμα να μαζευτούμε γύρω στους 150! Οπως καταλαβαίνετε, χάθηκε η μπάλα...

Μία από τις συνέπειες ήταν να μου κλέψουν καμιά δεκαριά δίσκους, από τους αρκετούς που μου είχαν φέρει ως δώρο φίλοι και συμμαθητές μου.

Η πιο... οδυνηρή απώλεια ήταν ο εξαιρετικός δίσκος των Pavlov's Dog, «Pampered Menial» (1975), που, παρότι μου τον δώρισαν 2 από τους καλεσμένους μου, δεν κόσμησε ποτέ τη δισκοθήκη μου, αφού μου έκλεψαν και τα 2 αντίτυπα!

Δώρα Σελλά

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια Παναγιά
Μόνο η μουσική αυτού του τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι ακούγεται για πρώτη φορά στην ταινία «America America» (1963) του Elia Kazan, στο σάουντρακ της οποίας τη βρίσκουμε υπό τον τίτλο «Family song».
Μια Παναγιά
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Personal Jesus
Μια μεγάλη επιτυχία των Depeche Mode από ένα άλμπουμ που απογείωσε την καριέρα τους και βρίσκεται στο «Violator», το έβδομο LP του αγγλικού συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1990.
Personal Jesus
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Διότι δεν συνεμορφώθην
Ένας μικρός φόρος τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 κι αγωνίστηκαν για την επαναφορά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Διότι δεν συνεμορφώθην
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ανδρείκελα
Στο πρώτο άλμπουμ τους τα Υπόγεια Ρεύματα μελοποιούν τα «Ανδρείκελα» του Κώστα Καρυωτάκη με ιδιαίτερη επιτυχία.
Ανδρείκελα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Everybody's got to learn sometime
Πώς ο Beck «πείραξε» τη μεγαλύτερη επιτυχία του βρετανικού συγκροτήματος The Korgis για τις ανάγκες του σάουντρακ της ταινίας «Η  αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού».
Everybody's got to learn sometime