Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Take Five

  • A-
  • A+

Κατέχει δικαιωματικά μία θέση στο άτυπο top10 των γνωστότερων μελωδιών παγκοσμίως. Την αναγνωρίζουν ακόμα και αυτοί που απεχθάνονται την τζαζ ή δεν είναι και τόσο σχετικοί με αυτό το είδος μουσικής.

Η σύνθεση του Paul Desmond ηχογραφήθηκε από το Dave Brubeck Quartet το 1959 για το αριστουργηματικό «Time Out», για το οποίο ο Dave Brubeck έχει γράψει: «Το να κάνουμε μια επιτυχία μέσα από τους ασυνήθιστους πειραματισμούς του "Time Out" ήταν κάτι που κανένας από εμάς δεν είχε σκεφτεί το 1959, όταν ο Paul Desmond, ο Joe Morello, ο Eugene Wright και εγώ μπήκαμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε».

Ένας δίσκος που έγραψε Ιστορία, καθώς δεν άρεσε απλώς, αλλά κυριολεκτικά λατρεύτηκε από μεγάλες μάζες κοινού από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, παρ' ότι αυτό ούτε κατά διάνοια είχε περάσει από το μυαλό των δημιουργών του.

Δώρα Σελλά

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Άκρα του τάφου σιωπή
Το 1977 ο Γιάννης Μαρκόπουλος μελοποιεί τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού, ένα από τα κορυφαία έργα του ποιητή και της νεοελληνικής ποίησης γενικότερα.
Άκρα του τάφου σιωπή
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Man with a harmonica
Ένα εμβληματικό κομμάτι του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού Ένιο Μορικόνε, του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού που έχει γράψει μουσική για πάνω από 400 ταινίες και σειρές. 
Man with a harmonica
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Supermoon
Αν η υπερπανσέληνος ήταν μουσικό κομμάτι... Το «Supermoon» του Θανάση Παπακωνσταντίνου από τον δίσκο του «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου».
Supermoon