Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το αστέρι κι η ευχή

  • A-
  • A+

Το 1998 η Ευανθία Ρεμπούτσικα κυκλοφορεί ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ της, «Το αστέρι κι η ευχή». Ενας δίσκος ορχηστρικός κυρίως, με κάποιες τραγουδιστικές συμμετοχές των Σόνιας Θεοδωρίδου, Caroline Lavelle, Έλλης Πασπαλά.

Οι εξαιρετικά ατμοσφαιρικές μελωδίες του άλμπουμ χρησιμοποιήθηκαν ως μουσική επένδυση για μία σειρά που έγραψε Ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, την «Αίθουσα του θρόνου», τηλεοπτική μεταφορά από το Mega του βραβευμένου βιβλίου του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη.

Tο κομμάτι, που έδωσε και τον τίτλο στον δίσκο, ακουγόταν στους τίτλους αρχής της σειράς.\

Δώρα Σελλά

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια Παναγιά
Μόνο η μουσική αυτού του τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι ακούγεται για πρώτη φορά στην ταινία «America America» (1963) του Elia Kazan, στο σάουντρακ της οποίας τη βρίσκουμε υπό τον τίτλο «Family song».
Μια Παναγιά
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Personal Jesus
Μια μεγάλη επιτυχία των Depeche Mode από ένα άλμπουμ που απογείωσε την καριέρα τους και βρίσκεται στο «Violator», το έβδομο LP του αγγλικού συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1990.
Personal Jesus
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Διότι δεν συνεμορφώθην
Ένας μικρός φόρος τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 κι αγωνίστηκαν για την επαναφορά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Διότι δεν συνεμορφώθην
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ανδρείκελα
Στο πρώτο άλμπουμ τους τα Υπόγεια Ρεύματα μελοποιούν τα «Ανδρείκελα» του Κώστα Καρυωτάκη με ιδιαίτερη επιτυχία.
Ανδρείκελα