• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 14.6°C / 19.2°C
  0 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  1 BF
  77%
 • Πάτρα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  0 BF
  94%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  1 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 10.4°C
  1 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  13°C 12.6°C / 12.6°C
  1 BF
  96%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 20.8°C
  2 BF
  46%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  3 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 18.8°C
  4 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  5 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 14.3°C / 14.3°C
  3 BF
  93%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 13.9°C / 14.5°C
  2 BF
  72%
 • Λαμία
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 14.5°C / 14.5°C
  1 BF
  92%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 20.8°C
  1 BF
  88%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 19.4°C
  0 BF
  100%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.3°C / 10.3°C
  2 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.2°C / 14.7°C
  1 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  80%

Τελικά ποια είναι η Eve; Τι σχέση έχει με τους StarWound, την εξαιρετική rock cabaret ελληνική μπάντα; Γιατί κινείται μόνο στις σκιές και ποιο από τα πολλά της πρόσωπα είναι εκείνο που την καθοδηγεί;

«Θα ήθελα να τραγουδήσω αισθήσεις και όχι λέξεις»

 • A-
 • A+

Οι εξαιρετικοί StarWound σαλπάρουν για νέα καλλιτεχνικά μονοπάτια και σε λίγες ημέρες θα μας συστήσουν στη σκηνή του Faust την Eve. Ποια είναι όμως η Eve; Τι σχέση έχει με το συγκρότημα; Γιατί κινείται μόνο στις σκιές και ποιο από τα πολλά της πρόσωπα είναι εκείνο που την καθοδηγεί;

Η Eve δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν βρίσκεται εκτός StarWound. Είναι η persona της τραγουδίστριας του σχήματος, τη στιγμή που εμφανίζεται η έμπνευση. Εκείνο το σημείο όπου οι στίχοι δημιουργούν τις εικόνες και τα συναισθήματα.

Η efsyn city αποφάσισε να ζητήσει... απαντήσεις για την Eve όχι από τους StarWound, όχι από την τραγουδίστριά τους, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, αλλά από την ίδια την Eve.

Είσαι μούσα, αερικό ή ερινύα;

Είμαι ένα παζλ συνειδήσεων. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να γίνω μούσα, αερικό και ερινύα. Ο σκοπός μου όμως δεν είναι ούτε να εμπνεύσω, ούτε να γοητεύσω, ούτε να τιμωρήσω. Ο σκοπός μου είναι να αποκαλύψω μια κρυμμένη πραγματικότητα. Να της δώσω εικόνα και να την κάνω αισθητή με κάποιον τρόπο. Ο λόγος και η μουσική είναι ένα μέσο. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο… Θα ήθελα να τραγουδάω αισθήσεις κι όχι λέξεις. Ίσως κάποτε…

Ποια είναι  η σχέση σου με τους ανθρώπους; Τους φοβάσαι; Τους εμπιστεύεσαι;

Τους κατανοώ. Χωρίς να τους λυπάμαι. Ξέρω τι σκέφτονται, τι αισθάνονται, τι θα ήθελαν να σκέφτονται και να αισθάνονται. Με τρομάζουν αλλά δεν τους φοβάμαι. Μου αρέσει να πλησιάζω τόσο κοντά ώστε να ταυτίζω την αναπνοή μου με τη δική τους. Ο τρόπος που αναπνέουν μου τα λέει όλα, όλες τις ιστορίες που έχουν ζήσει. Αυτές οι ιστορίες καθορίζουν και τη δική μου ύπαρξη. Δεν έχω λόγο να τους εμπιστευτώ, οι άνθρωποι με αποφεύγουν. Δεν είναι δικό τους το λάθος, χρειάζεται ακόμα χρόνος για να με γνωρίσουν,  να με καταλάβουν και να με πλησιάσουν. Θα σου πω τότε αν τους εμπιστεύομαι.

Προτιμάς να κινείσαι στις σκιές; 

Δεν το προτιμώ, αλλά μου είναι απαραίτητο. Όχι για να μη με δουν. Δε θέλω να κρυφτώ, κάθε άλλο . Περιμένω με λαχτάρα τη στιγμή που θα με δουν και θα καταλάβουν ποια είμαι. Είναι όμως απαραίτητο κομμάτι της δουλειάς μου να κινούμαι και να δρω στα σκοτεινά γιατί εκεί μου αποκαλύπτονται πιο ξεκάθαρα οι ιστορίες των ανθρώπων. Όταν νομίζεις πως δε φαίνεσαι, πως δεν είσαι ορατός, αφήνεσαι και η αφήγηση της ιστορίας σου γίνεται πιο ανάγλυφη, πιο αιχμηρή. Αυτές τις αιχμές τις χρειάζομαι.

Από τα πολλά σου πρόσωπα ποιο διαλέγεις;

Θα ήθελα να διαλέξω, να έχω αυτή τη δυνατότητα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορώ να διαλέξω. Αυτό που είμαι, η EVE, είναι το αποτέλεσμα της ένωσης όλων αυτών των προσώπων. Κάποιο έρχεται στην επιφάνεια κατά καιρούς αλλά τα άλλα είναι εκεί, συμπράττουν μαζί του. Ενίοτε  καραδοκούν για να πάρουν τη θέση του… Το πρόσωπο που μ’ αρέσει να βλέπω όταν κοιτάω στον καθρέφτη είναι αυτό της δημιουργού. Αλλά πολύ δύσκολα καταφέρνω να το διακρίνω.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Δύσκολη ερώτηση. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Λοιπόν, αυτό που με εμπνέει περισσότερο είναι η δυνατότητα. Δε με εξυψώνει τίποτα περισσότερο από την ύπαρξη μιας εν δυνάμει πραγματικότητας. Αν κάποια στιγμή πάψω να βρίσκω δυνατότητες, νομίζω θα πάψω να υπάρχω.

Εσύ ορίζεις τους Starwound ή οι Starwound σε καθοδηγούν;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δεν υπάρχει ιεραρχία σ’ αυτή τη σχέση. Θα μπορούσα να πω πως οι StarWound και η EVE ταυτίζονται, αλλά και αυτό δεν είναι ακριβές. Το πιο σωστό είναι να πω πως βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια των StarWound. Είναι ο καθρέφτης μου.

Δημιουργία, κοινωνία, αθανασία. Αυτή είναι η σωστή σειρά;

Δε νομίζω πως οι έννοιες αυτές μπορούν να μπουν σε σειρά. Αν με ρωτάς ποια έχει τη μεγαλύτερη αξία για μένα και πάλι δε θα μπορούσα να απαντήσω. Γιατί η αθανασία είναι ο λόγος ύπαρξης των άλλων δύο. Η δημιουργία είναι το αντίθετο του θανάτου και ο πιο οργανωμένος τρόπος αντίστασης απέναντι στην αδράνεια. Η κοινωνία έχει ως βασικό της μέλημα την αυτοσυντήρησή της. (Ως μοναδικό της μέλημα πιο σωστά…) Είναι λοιπόν σημαντικότερη η αθανασία? Θα ήταν φαιδρό να δώσω τόση αξία σε κάτι ανύπαρκτο. Η επιθυμία της αθανασίας όμως… νομίζω θα ήταν πρώτη στη σειρά.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υπόγεια Ρεύματα, Δ. Μητσοτάκης και Magic De Spell στέλνουν το δικό τους μήνυμα
Με αφορμή την κοινή τους συναυλία την Τετάρτη στο θέατρο Βράχων μερικοί από τους κορυφαίους εκπρόσωπους του ελληνικού rock δίνουν μέσω της efsyn city τη δική τους απάντηση στη δυστοπία που ζούμε.
Υπόγεια Ρεύματα, Δ. Μητσοτάκης και Magic De Spell στέλνουν το δικό τους μήνυμα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Ό,τι και να γίνει θα βρισκόμαστε, η μουσική πάντα θα βρίσκει τον τρόπο»
Ένα ακόμη όμορφο κεφάλαιο της ελληνικής rock θα γραφτεί το Σάββατο στην Τεχνόπολη, καθώς τρία θρυλικά σχήματα, τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Ενδελέχεια και οι Magic De Spell θα βρεθούν ξανά μαζί επί σκηνής.
«Ό,τι και να γίνει θα βρισκόμαστε, η μουσική πάντα θα βρίσκει τον τρόπο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Φ.Α.Κ.Α.: Support workers χωρίς λεζάντες και επανάσταση μέσω social media
Οι Φ.Α.Κ.Α. ορμώμενοι από την Πάτρα, παθαίνουν, αλλά δεν προκαλούν «Κρίση Πανικού», στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα πριν και μετά την πανδημία και εύχονται να μην γίνει ο φόβος συνήθεια.
Φ.Α.Κ.Α.: Support workers χωρίς λεζάντες και επανάσταση μέσω social media
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SL Theory: Το μεγάλο στοίχημα ήταν να υπερβούμε τις «ταμπέλες»
Με ένα καινούργιο άλμπουμ που συζητήθηκε, πολλά live και συνεργασίες εκτός από τα συνηθισμένα, οι SL Theory έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον.
SL Theory: Το μεγάλο στοίχημα ήταν να υπερβούμε τις «ταμπέλες»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΚΡΑΑΚ: Δημιουργούμε, ταξιδεύουμε και γνωρίζουμε όμορφους και φωτεινούς ανθρώπους
Συναισθηματικά δεμένοι με τον αναλογικό ήχο, επηρεασμένοι από ποιητές, φιλοσόφους και ένα εύρος μουσικών ειδών, οι ΚΡΑΑΚ αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση για την ελληνική σκηνή
ΚΡΑΑΚ: Δημιουργούμε, ταξιδεύουμε και γνωρίζουμε όμορφους και φωτεινούς ανθρώπους

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας