Απασφάλισε για ακόμη μια φορά κατά του Ντόναλντ Τραμπ ο Bruce Springsteen στο πλαίσιο συναυλίας του στο Μάντσεστερ και οι δηλώσεις του εκνεύρισαν τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει μέσω social media.
Ο αγαπημένος rock θρύλος, ανοίγοντας την περιοδεία του «Land of Hope and Dreams» με την E Street Band και παρουσιάζοντας το ομώνυμο τραγούδι ανέφερε «η πατρίδα μου, η Αμερική που αγαπώ, η Αμερική για την οποία έχω γράψει, που υπήρξε φάρος ελπίδας και ελευθερίας για 250 χρόνια, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια μιας διεφθαρμένης, ανίκανης και προδοτικής κυβέρνησης. Απόψε, ζητάμε από όλους όσοι πιστεύουν στη δημοκρατία και στα καλύτερα του αμερικανικού μας πειράματος να σηκωθούν μαζί μας, να υψώσουν τις φωνές τους ενάντια στον αυταρχισμό και να αφήσουν την ελευθερία να ηχήσει!».
Αργότερα ερμηνεύοντας το «House of a Thousand Guitars» τόνισε: «Ο τελευταίος έλεγχος στην εξουσία μετά την αποτυχία των διαδικασιών ελέγχου της κυβέρνησης είναι ο λαός, εσείς και εγώ. Είναι η ένωση των ανθρώπων γύρω από ένα κοινό σύνολο αξιών που είναι τώρα το μόνο που στέκεται ανάμεσα σε μια δημοκρατία και τον αυταρχισμό. Στο τέλος της ημέρας, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον».
Ο τραγουδιστής μίλησε ακόμη περισσότερο πριν ερμηνεύσει το «My City of Ruins»:
«Συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο, παράξενο και επικίνδυνο αυτή τη στιγμή. Στην Αμερική, διώκουν ανθρώπους, επειδή χρησιμοποιούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου και εκφράζουν τη διαφωνία τους. Αυτό συμβαίνει τώρα.
Στην Αμερική, οι πλουσιότεροι άνθρωποι βρίσκουν ικανοποίηση εγκαταλείποντας τα φτωχότερα παιδιά του κόσμου στην ασθένεια και τον θάνατο. Αυτό συμβαίνει τώρα» επισήμανε.
«Στη χώρα μου ανακαλούν την ιστορική νομοθεσία για τα πολιτικά δικαιώματα που οδήγησε σε μια πιο δίκαιη και πλουραλιστική κοινωνία.
Εγκαταλείπουν τους μεγάλους συμμάχους μας και τάσσονται με δικτάτορες εναντίον εκείνων που αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Απομειώνουν τη χρηματοδότηση των αμερικανικών πανεπιστημίων που δεν υποκύπτουν στις ιδεολογικές τους απαιτήσεις» υπογράμμισε.
«Η πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας δεν κατάφερε να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό από τις καταχρήσεις ενός ακατάλληλου προέδρου και μιας αδίστακτης κυβέρνησης. Δεν έχουν καμία ανησυχία ή ιδέα για το τι σημαίνει να είσαι βαθιά Αμερικανός» σημείωσε.
«Η Αμερική για την οποία σας τραγουδάω εδώ και 50 χρόνια είναι πραγματική και ανεξάρτητα από τα ελαττώματά της είναι μια σπουδαία χώρα με έναν σπουδαίο λαό. Έτσι, θα επιβιώσουμε από αυτή τη στιγμή. Τώρα, έχω ελπίδα, γιατί πιστεύω στην αλήθεια αυτού που είπε ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Μπόλντουιν, ο οποίος είπε ότι «σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει τόση ανθρωπιά όση θα ήθελε κανείς, αλλά υπάρχει αρκετή. Ας προσευχηθούμε».
Ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει
Σήμερα, λοιπόν, ήρθε και η πολιτισμένη απάντηση από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος τον αποκάλεσε «κόπανο», που καλά θα κάνει να το «βουλώσει»..
«Βλέπω ότι ο εντελώς υπερεκτιμημένος Μπρους Σπρίνγκστιν πήγε σε μια ξένη χώρα για να μιλήσει άσχημα για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο δίκτυο του Truth Social, την ώρα που βρισκόταν στην πτήση επιστροφής του στις ΗΠΑ μετά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.
«Είναι ατάλαντος, απαίσιος, ένας σπαστικός κόπανος, που υποστήριξε ένθερμα τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, περιγράφοντας τον 75χρονο τραγουδιστή, έναν μακροχρόνιο υποστηρικτή των Δημοκρατικών, «χαζό όσο και οι πέτρες».
Αυτό το «ξεραμένο δαμάσκηνο (το δέρμα του έχει ατροφήσει) καλά θα κάνει να το ΒΟΥΛΩΣΕΙ», συνέχισε ο Τραμπ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας