Φτωχότερη η οικογένεια των ερτζιανών μετά τον ξαφνικό θάνατο του ραδιοφωνικού παραγωγού και ηθοποιού, Νίκου Αϊβαλή, που για περισσότερο από 40 χρόνια κοσμούσε τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Συνάδελφοί του, άνθρωποι που τον γνώρισαν αλλά και ακροατές της ξεχωριστής εκπομπής του με τίτλο «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου» τον αποχαιρετούν από χθες με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Δεύτερο Πρόγραμμα εκφράζει τα συλλυπητήρια στα αδέλφια, την οικογένειά του, τους φίλους του και αφιερώνει όλες τις εκπομπές του στη μνήμη του. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, που θα εξέπεμπε ο Νίκος Αϊβαλής, το δύσκολο έργο του αποχαιρετισμού αναλαμβάνει ο συνοδοιπόρος και φίλος του Σιδερής Πρίντεζης.
«Δυστυχώς θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες άμεσα. Είχαμε τόσα σχέδια για τους προσεχείς εορτασμούς για τα 70ΧρόνιαΔεύτερο και είναι πολύ πονετικό ότι θα τα γιορτάσουμε χωρίς το Νίκο Αϊβαλή. Συλλυπούμαστε τα αδέλφια του, την οικογένειά του, τους φίλους του. Ποιος ήταν ο Νίκος Αϊβαλής;
»Ο Νίκος Αϊβαλής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Θέατρο στις Δραματικές Σχολές "Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν", στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκρατς στην Αυστρία. Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Μίνω Βολανάκη και ως ηθοποιός έπαιξε στο Θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τελευταία του παρουσία στο σινεμά, η συμμετοχή του στο "λπ", μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος το 2017. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς επιμελήθηκε και συμμετείχε τον κύκλο παιδικών παραστάσεων "Άσπρο χιόνι, μαύρο χιόνι" στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.
»Επί σκηνής τελευταία φορά τον είδαμε στον μονόλογο του Ζαν Ζενέ "Ο Σκοινοβάτης" που ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος την περίοδο 2019-2020.
Όσον αφορά τη δισκογραφία, συμμετέχει στους δίσκους: "Μάσκες Ηλίου" της Λένας Πλάτωνος, "Το νησί των λωτοφάγων" του Στάμου Σέμση με την Έλλη Πασπαλά, "Αντίπυρα" της Δανάης Παναγιωτοπούλου, "Απ’ τη στεριά το νερό και τον αέρα", "Ορθογραφία της αγάπης» (συμμετείχε ερμηνευτικά, στιχουργικά και με ζωγραφιές) και του Μιχάλη Ανδρονίκου, "Νότες σε αχνό πορτοκαλί" του Φίλιππου Περιστέρη και "Περιπέτεια" του Δημήτρη Αρναούτη.
»Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν, είναι και θα είναι το Ραδιόφωνο, το οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία. "Παιδί – μαθητής" της Σοφίας Μιχαλίτση ξεκίνησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα με την εκπομπή "Οι Κυρίες της τζαζ". Το 1983 ακολούθησε η εκπομπή "Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου", μια εκπομπή που υπήρχε μέχρι σήμερα! Ακούστε εδώ πρόσφατες εκπομπές του Νίκου, με αφιερώματα, συνεντεύξεις, επετειακές αναφορές. Η τελευταία εκπομπή "Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου" μεταδόθηκε στις 6 Μαρτίου του 2022».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας