Ο γνωστός πιανίστας Λι Γιούντι συνελήφθη στην Κίνα επειδή «προσέλαβε πόρνη» με την αστυνομία να υποστηρίζει πως ο 39χρονος και 29χρονη ομολόγησαν την «παράνομη δραστηριότητα».
Σύμφωνα πάντα με τις αρχές, αυτές έλαβαν πληροφορίες από πολίτες. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του καλλιτέχνη αλλά το έκαναν ύστερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όσοι ζητούν ή διαχειρίζονται εργάτριες του σεξ μπορούν να τεθούν υπό κράτηση έως και 15 ημέρες και να τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 5.000 γιουάν (782 δολάρια).
Η είδηση προκάλεσε έκπληξη σε θαυμαστές του «Πρίγκιπα του πιάνου», ο οποίος σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο νεότερος πιανίστας -και ο πρώτος Κινέζος- που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διάσημο διεθνή διαγωνισμό πιάνου Chopin το 2000.
Ωστόσο, άλλοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις του για τα γεγονότα. «Είμαι περίεργος να μάθω πώς το έμαθε. Όταν βλέπεις έναν 39χρονο άνδρα και μια 29χρονη να πηγαίνουν μαζί σε μια πολυκατοικία, πώς ξέρεις ότι είναι πόρνη και πελάτης; Γιατί όχι ένα παντρεμένο ζευγάρι ή φίλοι;», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.
Μετά τις εξελίξεις, η Ένωση Κινέζων Μουσικών δήλωσε ότι ο Λι δεν είναι πλέον της. Ορισμένοι εκτίμησαν πως η σύλληψή του του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προειδοποίηση για άλλες διασημότητες, καθώς η Κίνα εντείνει την καταστολή και στη βιομηχανία του θεάματος.
Πηγή: BBC
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας