Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεν τα κατάφερε ο İbrahim Gökçek του Grup Yorum – Πέθανε μετά από 323 ημέρες απεργία πείνας

Ο İbrahim Gökçek στην κηδεία της Bolek.

(Ibrahim Mase/DHA via AP)

Δεν τα κατάφερε ο İbrahim Gökçek του Grup Yorum – Πέθανε μετά από 323 ημέρες απεργία πείνας

  • A-
  • A+

Ακόμη ένα μέλος του Grup Yorum έδωσε τη ζωή του για τον αγώνα της μουσικής κολεκτίβας κατά της τουρκικής κυβέρνησης. Ο İbrahim Gökçek πέθανε σήμερα, καθώς ο οργανισμός του ήταν πολύ επιβαρυμένος από τις 323 ημέρες απεργίας πείνας.

Ο Gökçek είχε ανακοινώσει μόλις χθες ότι σταματά την απεργία, καθώς κάποια από τα αιτήματα του Grup Yorum φαίνεται πως θα γίνουν δεκτά από την κυβέρνηση, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ήδη από χθες η μουσική κολεκτίβα είχε ανακοινώσει ότι ο Gökçek είναι σε κρίσιμη κατάσταση και καλούσε μέλη και αλληλέγγυους να τραγουδήσουν για εκείνον.

Ο İbrahim Gökçek έπαιζε μπάσο στο δημοφιλές γκρουπ και ήταν μόλις 40 ετών.

Η σύζυγός του, Σουλτάν, είναι ακόμη φυλακισμένη, ενώ στις 3 Απριλίου είχε χάσει τη ζωή της η 28χρονη Helin Bolek, τραγουδίστρια των Grup Yorum, μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας.

Η ανακοίνωση από το Λαϊκό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, τομέας Ελλάδας

"Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος!
Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...
τον κρατάς, όπως κρατάς το χέρι του συντρόφου σου πάνω σε τούτο το σημάδι
που άφησαν οι χειροπέδες!
Κανονικός σφυγμός, σίγουρο χέρι!
Κανονικός σφυγμός, σίγουρος δρόμος!"
Καπνισμένο Τσουκάλι, Γ. Ρίτσος

Σήμερα, 7 του Μάη, πέφτει μάρτυρας και ο δεύτερος σύντροφος και μέλος του Grup Yorum, İBRAHİM GÖKÇEK. Δύο μέρες νωρίτερα, επιτροπή που συστάθηκε για τον αγώνα του Grup Yorum από ανθρωπιστικές οργανώσεις, διακεκριμένους καλλιτέχνες και βουλευτές, διεκδίκησε από το  Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας πραγματοποίηση συναυλίας του Grup Yorum με σκοπό να ζήσει ο Ιμπραχίμ και εγγυήθηκε την πραγματοποίηση των αιτημάτων του Grup Yorum για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών μας. 

'Όμως, μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, ο σύντροφος İBRAHİM GÖKÇEK βρισκόταν ήδη στο δρόμο για το τέλος. Ο σύντροφος διακόπτει την απεργία και μεταφέρεται στην εντατική, όπου ανακοινώνεται πως η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη, καθώς δεν έχει αίμα καθόλου και δε μπορεί εύκολα να του χορηγηθεί η θεραπεία.

Σήμερα, ο φασισμός στην Τουρκία, δολοφόνησε έναν ακόμα σύντροφο, επαναστάτη, μουσικό και μέλος της μουσικής κολεκτίβας Grup Yorum, τον İBRAHİM GÖKÇEK!

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΝ,

ΔΕ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΔΕ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!!!

İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!

MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ!!!

Η μεγαλειώδης αντίσταση της επαναστατικής μουσικής κολεκτίβας Grup Yorum ξεκίνησε, ένα χρόνο πριν, στις 17 του Μάη. Μια αντίσταση που διεκδικεί την άρση των απαγορεύσεων των συναυλιών του Grup Yorum, την απελευθέρωση των μελών του, την κατάργηση της επικύρηξής τους σε λίστες τρομοκρατών, την ομαλή λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου Ιντίλ, στην Κωνσταντινούπολη. Μία αντίσταση που διεκδικούσε το να μπορούν να παίζονται ελεύθερα τα τραγούδια της ιστορίας των αγώνων των λαών της τουρκίας, να μπορεί η μουσική και η τέχνη να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στην καπιταλιστική, φασιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα! Η μουσική που μιλάει για τους εργάτες, τους κατατρεγμένους λαούς, τα βασανιστήρια, τις φυλακές,  τις μεγάλες θυσίες και τις ηρωικές μάχες των μαρτύρων των ταξικών συγκρούσεων, τις ιμπεριαλιστικές σφαγές, τον πόλεμο και την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την ελευθερία! 

Μία αντίσταση με αγάπη για τον άνθρωπο! 

Μία αντίσταση, παγκόσμιο παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας!

Μία αντίσταση σίγουρα επικίνδυνη!

Το Grup Yorum αγωνίζεται με κάθε κόστος και νικάει! Κάθε μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στον παγκόσμιο χάρτη...

Στις 325 μέρες αυτής της αντίστασης, όχι μόνο άνθησε η ελπίδα στην καταπιεσμένη καρδιά των λαών της Τουρκίας, αλλά ακούστηκε και σε όλο τον κόσμο. Καλλιτέχνες, συγγραφείς, βουλευτές, φορείς Αλεβιτών, αριστερά κόμματα και οι λαοί της Τουρκίας, στήριξαν  το Grup Yorum ρίχνοντας έτσι στο κενό την προσπάθεια ποινικοποίησής του. Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε η αλληλεγγύη άνθησε και ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας.

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕ ΦΙΜΩΘΗΚΕ - ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕ

ΖΗΤΩ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ TOY GRYP YORUM

Ούτε βήμα πίσω, ο αγώνας συνεχίζεται...

ε απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται οι:

EBRU TİMTİK, δικηγόρος του λαού, 126 μέρες

AYTAÇ ÜNSAL, δικηγόρος του λαού, 95 μέρες

DİDEM AKMAN, αγωνίστρια του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, 79 μέρες

ÖZGUR KARAKAYA, αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, 79 μέρες

Λαϊκό Μέτωπο. Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, τομέας Ελλάδας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο İbrahim Gökçek του Grup Yorum μετά από 323 ημέρες
Έπειτα από 323 ημέρες, ο İbrahim Gökçek, μέλος του τουρκικού Grup Yorum, σταμάτησε την απεργία πείνας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, καθώς υπάρχουν...
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο İbrahim Gökçek του Grup Yorum μετά από 323 ημέρες
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ
Πέθανε η εμψυχώτρια των Βρετανών στον Β.Π.Π. Βέρα Λιν
Στα 103 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η θρυλική Βρετανίδα τραγουδίστρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το δημοφιλές τραγούδι της οποίας «We'll meet again» ακούστηκε και πάλι κατά την διάρκεια της καραντίνας
Πέθανε η εμψυχώτρια των Βρετανών στον Β.Π.Π. Βέρα Λιν
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ
Διαβάζοντας με τον… Nick Cave: 50 αγαπημένα βιβλία του σπουδαίου μουσικού
Την ευκαιρία να ρίξουμε μία… μικρή ματιά στην συλλογή του μας δίνει ο αγαπημένος Nick Cave μέσω επιστολής που ανάρτηση στη διάσημη, πλέον, ιστοσελίδα theredhandfiles.com, μέσω της οποίας επικοινωνεί...
Διαβάζοντας με τον… Nick Cave: 50 αγαπημένα βιβλία του σπουδαίου μουσικού
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ
Ο Ντίλαν «σπάει» την τετράχρονη σιωπή του και μιλάει για τον Φλόιντ
Είχε να μιλήσει από το 2016, όταν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας και το έκανε για να δηλώσει ότι «αρρώστησε» βλέποντας το βίντεο του θανάτου του 47χρονου Αφροαμερικανού
Ο Ντίλαν «σπάει» την τετράχρονη σιωπή του και μιλάει για τον Φλόιντ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ
Χάρις Αλεξίου: «Δεν καταδέχομαι να συνεχίσω να τραγουδάω»
Συγκλονιστική η μεγάλη μας τραγουδίστρια, σε συνέντευξή της χθες στον Φώτη Απέργη, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, αποκάλυψε ότι σταματάει το τραγούδι.
Χάρις Αλεξίου: «Δεν καταδέχομαι να συνεχίσω να τραγουδάω»
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ
Πέθανε ο σπουδαίος Αφρικανός μουσικός Mory Kante
Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο Mory Kante, ο θρυλικός μουσικός από τη Γουινέα που έκανε την αφρικανική μουσική γνωστή σε ένα ευρύτατο ακροατήριο του δυτικού κόσμου.
Πέθανε ο σπουδαίος Αφρικανός μουσικός Mory Kante

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας