Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Τραγουδάμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή»

«Τραγουδάμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Συναυλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα διοργανώνει η Διεθνής Αμνηστία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συμμετέχουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Μάστορας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος και Μάρθα Φριντζήλα.

Σκοπός των διοργανωτών να υπενθυμίσουν ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπαρκτές, συνεχείς και σε παγκόσμια κλίμακα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης.

«Με τη συναυλία αυτή ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους πόρους, για να αρχίσουμε εκ νέου το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα σχολεία» δηλώνει σχετικά ο διευθυντής του τμήματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που προσθέτει ότι  «σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να κινητοποιήσουμε τις επόμενες γενιές στον αγώνα για έναν κόσμο όπου όλοι και όλες μπορούμε να απολαμβάνουμε την ελευθερία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, ώστε να μην ανεχόμαστε την περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου που αναπόφευκτα οδηγεί σε πράξεις βαρβαρότητας»

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης σημειώνονται τα εξής: «Άνθρωποι δολοφονούνται, φυλακίζονται ή διώκονται για τις πεποιθήσεις τους, τις αξίες τους, τη θρησκεία τους, τη δράση τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ ο φόβος του διαφορετικού ορίζει την καθημερινότητά μας, δίνοντας τροφή στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

»Και ενώ στις ειδήσεις μαθαίνουμε για το τι συμβαίνει σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, πολλές παραβιάσεις δικαιωμάτων παραμένουν κρυφές. Υπάρχουν οι σκοτεινές γωνιές του κόσμου μας, εκεί που δεν φτάνουν οι κάμερες και οι προβολείς. Εκεί που άνθρωποι βρίσκονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυταρχικές εξουσίες, χωρίς ασπίδα απέναντι στην αυθαιρεσία.

»Είναι ανάγκη να αναδείξουμε τη σημασία της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Μια ματιά στις εξελίξεις γύρω μας είναι αρκετή για να αντιληφθούμε ότι απέχουμε πολύ από έναν κόσμο όπου ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι αυτονόητος».

Info: 10 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Τι 'ναι αυτό που ενώνει» την Μελίνα Κανά και τον Μπάμπη Στόκα
Οι δύο ερμηνευτές μαζί επί σκηνής σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από το πλούσιο προσωπικό τους ρεπερτόριο, που έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον χάρτη...
«Τι 'ναι αυτό που ενώνει» την Μελίνα Κανά και τον Μπάμπη Στόκα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σ' ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο
Αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών του μεγάλου συνθέτη ο Απόστολος Ρίζος ερμηνεύει κομμάτια από το έργου του με καλεσμένη την μοναδική...
Σ' ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο