• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 14.7°C
  2 BF
  60%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 6.6°C / 10.5°C
  2 BF
  71%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 16.8°C
  5 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 5.3°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  4 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.0°C / 9.8°C
  0 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.4°C / 4.5°C
  2 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.3°C / 15.6°C
  2 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  17°C 16.1°C / 18.1°C
  4 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  4 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 17.4°C
  6 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  5 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.7°C / 14.7°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 10.5°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 11.1°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 13.8°C / 18.8°C
  2 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 14.9°C
  4 BF
  59%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  12°C 6.5°C / 13.7°C
  2 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.8°C / 10.6°C
  2 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  1 BF
  87%

Και ο κόσμος του θεάματος ενάντια στις απειλές για τους ανεμβολίαστους

 • A-
 • A+

Σαφείς οδηγίες από τα αρμόδια υπουργεία για την αποτροπή αυθαίρετων ερμηνειών και πρακτικών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος αναφορικά με τις αυταρχικές δηλώσεις υπουργών περί αναστολής εργασίας ή ακόμα και απολύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τους ανεμβολίαστους.

Η ΠΟΘΑ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να προτρέπει τα μέλη της να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη προστατεύοντας τους συνανθρώπους τους, αλλά τάσσεται κατά οποιασδήποτε βλαπτικής μεταβολής στο εργασιακό καθεστώς όλων των εργαζόμενων.

Και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να διχάσει τους πολίτες και τους τιμωρεί, για τον ρυθμό εμβολιασμού, ώστε να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες τόσο για το πρόγραμμα «Ελευθερία» όσο συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας εδώ και 15 μήνες, οι οποίοι έδειξαν ότι τα μέτρα καταστολής και καταναγκασμού δεν έχουν αποτελέσματα. 

Τέλος, η Ομοσπονδία εξηγεί πως ο «εμβολιασμός είναι μία ιατρική πράξη, που πρέπει να γίνεται οικειοθελώς ως αναγκαιότητα και όχι μέσω εξαναγκασμού. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του επιστημονικού κόσμου να πείσει με μια αξιόπιστη καμπάνια ενημέρωσης όσους διστάζουν, όποια κι αν είναι η αφετηρία αυτού του δισταγμού».

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής

 

Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι αυταρχικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για αναστολή εργασίας ή ακόμα και απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Σήμερα με νέα ΚΥΑ η κυβέρνηση απαγορεύει τους ανεμβολίαστους σε πολλούς χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας, χωρίς να αναφέρει, όμως, τι θα γίνει με το ανεμβολίαστο προσωπικό των χώρων αυτών.  

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι θεωρούμε τον εμβολιασμό πράξη κοινωνικής ευθύνης. Δεν παύει, όμως, να είναι μία ιατρική πράξη, που πρέπει να γίνεται οικειοθελώς ως αναγκαιότητα και όχι μέσω εξαναγκασμού. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του επιστημονικού κόσμου να πείσει με μια αξιόπιστη καμπάνια ενημέρωσης όσους διστάζουν, όποια κι αν είναι η αφετηρία αυτού του δισταγμού.

Οι αόριστες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και συνακόλουθες γενικευμένες απολύσεις, αλλά και η ασάφεια των προβλεπόμενων μέτρων, αποτελούν ευθεία προσβολή στο συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία. Πολύ περισσότερο όταν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του όχι μόνο από δική του υπαιτιότητα και από άλλες αιτίες, όπως προβλήματα υγείας, κυρίως όμως επειδή αυτός ήταν ο ρυθμός εμβολιασμού που υλοποιεί η κυβέρνηση.  

Τιμωρεί, δηλαδή, τους πολίτες, για τον ρυθμό εμβολιασμού και για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες που έχει συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας επιδιώκοντας να διχάσει την Ελληνική κοινωνία.

Όλη η πορεία της πανδημίας εδώ και δεκαπέντε μήνες μας έδειξε καθαρά ότι τα μέτρα καταστολής και καταναγκασμού δεν έχουν αποτελέσματα. Τα αντιφατικά μέτρα, της κυβέρνησης έχουν πληγώσει – ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα - την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, ακόμα και στις ίδιες τις αποφάσεις της επιστημονικής επιτροπής. Αντιδημοκρατικές κινήσεις όπως οι απολύσεις, οι αποκλεισμοί, ή αναστολής μισθού ανεμβολίαστων, όχι μόνο δεν θα αποκαταστήσουν αυτή την εμπιστοσύνη, αλλά θα την υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος θα συνεχίσουμε να προτρέπουμε τα μέλη μας να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη προστατεύοντας τους συνανθρώπους τους, αλλά θα πολεμήσουμε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς όλων των εργαζόμενων. Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία να εκδώσουν σαφείς οδηγίες για την αποτροπή αυθαίρετων ερμηνειών και πρακτικών.

Θα σταθούμε μαχητικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκδικητικών κυρώσεων, που ως μόνο στόχο έχουν την μετατόπιση στον εργαζόμενο, της ευθύνης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                                                      
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ART - ΝΕΑ
Κύμα συμπαράστασης στους ανθρώπους του πολιτισμού
Χιλιάδες πολίτες υπέγραψαν μέσα σε λίγες ώρες το ψήφισμα στήριξης στις πολλές χιλιάδες εργαζομένων στον χώρο του σύγχρονου πολιτισμού που μένουν εκτός των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης
Κύμα συμπαράστασης στους ανθρώπους του πολιτισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε αναστολή 10.000 υγειονομικοί, καταφεύγει στις προσλήψεις η κυβέρνηση
Τεράστια τα κενά στο σύστημα υγείας που καλείται να αντιμετωπίσει και την έξαρση της Covid-19 • Άνοιξε η πλατφόρμα για τις προσλήψεις προσωπικού
Σε αναστολή 10.000 υγειονομικοί, καταφεύγει στις προσλήψεις η κυβέρνηση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εργαζόμενοι στην εστίαση αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα
Την έντονη αντίθεσή τους με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εκφράζουν εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης.
Εργαζόμενοι στην εστίαση αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες απειλές Βορίδη για επ' αόριστον αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων
Σε νέες εκβιασμούς προχώρησε ο υπ. Εσωτερικών αναφερόμενος στο τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού
Νέες απειλές Βορίδη για επ' αόριστον αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων
ΒΟΥΛΗ
Γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού προωθεί η κυβέρνηση
Με αιφνίδια «νομοτεχνική βελτίωση» δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της υποχρέωσης εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων.
Γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού προωθεί η κυβέρνηση
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«"Σαμποτάζ" στον εμβολιασμό οι απειλές για αναστολές εργασίας και περικοπή μισθών»
Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέφρασε την κάθετη αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην σχετική τροπολογία της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί ότι πολώνει πολίτες προς την πλευρά των αντιεμβολιαστών
«"Σαμποτάζ" στον εμβολιασμό οι απειλές για αναστολές εργασίας και περικοπή μισθών»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας