• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.6°C / 29.0°C
  3 BF
  40%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 22.5°C / 27.0°C
  1 BF
  69%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.0°C / 27.6°C
  0 BF
  55%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 24.1°C
  0 BF
  73%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 19.0°C / 23.2°C
  3 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 19.5°C
  2 BF
  88%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  2 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.2°C / 26.9°C
  5 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.0°C / 24.9°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 27.2°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  3 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.5°C / 25.5°C
  3 BF
  80%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 20.7°C
  0 BF
  83%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.3°C / 26.7°C
  2 BF
  54%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 27.8°C
  2 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.2°C / 28.2°C
  0 BF
  43%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.3°C / 23.3°C
  2 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 25.1°C
  2 BF
  59%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  2 BF
  87%

«Τα Ρα Τα Τααα....μια παράσταση αρχίζει»: Πως παίρνει πνοή ένα παραμύθι

 • A-
 • A+
Μια πρωτότυπη ιδέα εργαστηρίου με θέμα την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας παράστασης για παιδιά, πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι για παιδιά της μουσικοπαιδαγωγού Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου και της χορογράφου Όλιας Λυδάκη, που έχει σαν στόχο να μυήσει τα παιδιά στη διαδικασία της προετοιμασίας και υλοποίησης μιας παράστασης την οποία στην συνέχεια θα ερμηνεύσουν.

«Πως παίρνει πνοή ένα παραμύθι; Πώς συμμετέχει σε αυτό το μαγικό ταξίδι το σώμα, με τον ήχο και την κίνησή του; Μαζί με τα παιδιά, μουσικοπαιδαγωγός και χορογράφος, θα αναζητήσουμε την ροή, το ύφος, τις εικόνες και τους ήχους ενός παραμυθιού από την Αφρική», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του εργαστηρίου το οποίο έχει τίτλο: «Τα Ρα Τα Τααα... μια παράσταση αρχίζει».

«Μέσα από τη διδασκαλία της κίνησης και του ρυθμού θα διασχίσουμε παρέα την δημιουργική πορεία μιας παράστασης.  Θα συνεργαστούμε και θα διασκεδάσουμε σε 5 ωριαίες συναντήσεις. Ελάτε με τα δικά σας μαγικά συστατικά», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τις Πέμπτες 17, 24, 31 Μαρτίου και 7, 14 Απριλίου, ώρα 18:30- 19:30, στον σεμιναριακό χώρο «OLIA Lydaki Feldenkrais Method & Movement Services», οδός Σμύρνης 39, στο Ηράκλειο.

Το εργαστήρι αφορά παιδιά από 5 έως 7 ετών ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 75 ευρώ.

 • Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
 • Ο σεμιναριακός χώρος τηρεί όλα τα πρωτοκόλλα ενάντια στην Διασπορά του COVID-19.
 • Απαραίτητη η επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος self-test και η χρήση μάσκας για τα συμμετέχοντα παιδιά / επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και χρήσης μάσκας για τους εισερχόμενοι ενήλικες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Tηλ.: 6992337927
 • Email: [email protected]
 • F/b inbox: OLIA Lydaki Feldenkrais Merhod & Movement Services

ΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

 • Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Μουσικοπαιδαγωγός, Βιολόγος

Η Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου  γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνο στην ηλικία των 8 ετών, στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Το 2006 απέκτησε με άριστα το πτυχίο στο πιάνο, καθώς και το πτυχίο της Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο των Πατρών. Το 2009 τελειώνει με Άριστα τον μεταπτυχιακό κύκλο ειδίκευσης «Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος» στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Από τότε σε μια διαδρομή ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση/ευαισθητοποίηση, τη μουσικοπαιδαγωγική εκπαίδευση, το θέατρο και τον χορό. Από το 2006 ως σήμερα ασχολείται με τη διδασκαλία της πρακτικής και της θεωρίας στο πιάνο, της μουσικής προπαιδείας σε παιδιά από 18 μηνών – 7 χρονών και με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων & παιδαγωγικών παιχνιδιών, στο ΜΦΙΚ στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Cretaquarium.

Επιπλέον με τον ερχομό της στην Κρήτη, αρχίζει και η επαφή της, με την εκμάθηση παραδοσιακών κρουστών στο Λαβύρινθο-Χουδέτσι καθώς και η συμμετοχή σε ερασιτεχνικές ομάδες στο Πλουμί των Αρχανών και σε άλλους καλλιτεχνικούς χώρους (Ηρακλείο). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον της αποτελεί η σπουδή και καταγραφή των παραδοσιακών χορών της χώρας και η πρακτική άσκηση και ενασχόληση με τους χορούς από όλη τη γη, σε συνδυασμό με τη ρυθμολογία τους. 

Από το 2010 ασχολείται με το σύγχρονο χορό και το butoh. Αυτή την περίοδο, ακολουθεί εκπαίδευση με εξειδίκευση στο αντικείμενο: «Μουσική Αγωγή Βρεφών & Νηπίων», εστιάζοντας σε νέες μεθόδους διδασκαλίας όπως η Suzuki.

 • Όλια Λυδάκη, Feldenkrais Practitioner (CFP), Δασκάλα κίνησης, Performer, Χορογράφος

Η Όλια Λυδάκη έχει συνεργαστεί ως ερμηνεύτρια σε Ελλάδα και Γαλλία, με τους χορογράφους Carlotta IKEDA, Laura Simi, P. Le Doare, Christian Ben Aim, Μάχη Δημητριάδου-Lindhal, Μ. Χρυσοσπάθη, Ι. Πορτόλου, Ι. Καραγιάν, Μ. Μέγα, Σ. Κατσαρού, Ι. Μανταφούνη & Κ.Σκιαδά, Rowan Thorpe, Lucas Sylvestrini, Πέρσα Σταματοπούλου και τους σκηνοθέτες Lilo Baur, Γ. Ζαμπουλάκη.

Έχει χορογραφήσει τo videodance CICHA (Videodance Festival Θεσσαλονίκη, 2015), το ντουέτο HORS CORPS με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Αποστόλου (Αθήνα 2017), την όπερα Lakme του L.Delibes (Opera Comique de Paris - Opera de Lauzanne 2013-2017). Ήταν βοηθός χορογράφου της Carlotta Ikeda στο έργο Zatoichi (Ballet de l’Opera de Bordeaux 2010) και ερμηνεύτρια, βοηθός χορογραφίας και εκπαιδεύτρια κίνησης εθελοντών στις τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Από το 2000 διδάσκει κίνηση και butoh συνοδεύοντας την Carlotta Ikeda σε πολλά μέρη του κόσμου.  Στην Ελλάδα έχει διδάξει κίνηση και Feldenkrais στους: ομάδα «2» του Δ. Παπαίωάννου, Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου, Κεντρο Αρχαίου Δράματος, θεατρική ομάδα πανεπιστημίου Κρήτης, Κέντρο Σύγχρονου Χορού Ντάνκαν, Ανώτερη Δραματική Σχολή Νότος, ερασιτεχνικές ομάδες Φρι D και Εχταγή κ.α.

Είναι απόφοιτος των κρατικών γαλλικών Ανώτερων σχολών χορού CND-Paris (2001), CNDC-Angers (1995-1997), CDI - Cannes (1992-1995) και κάτοχος των γαλλικών κρατικών πτυχίων διδασκαλίας σύγχρονου και κλασσικού χορού.

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais που καλλιεργεί την διαχείριση και την ανάπτυξη των σωματικών και εγκεφαλικών δυνατοτήτων του ανθρώπου (Feldenkrais International Training Program “Greece 1”,  2011-15, διοργάνωση Ulrike Hasbach και Trainer  Ruty Bar).

Το 2013 ξεκινά να διδάσκει στην Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ιεράπετρα) την Μέθοδο Feldenkrais σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για το ευρύ κοινό και για εγκύους (πρόγραμμα Pregnant Pauses, του CFP, Feldenkrais Trainer Alan Questel). Ιδρύει την πρώτη έδρα διδασκαλίας της μεθόδου στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, FELDENKRAIS HERAKLION  και φιλοξενεί εντατικά σεμινάρια της Μεθόδου Feldenkrais (CFP Assistant trainer Ulrike Hasbach, CFP Στέλλα Τοπαλίδου).

Το 2019 ξεκινά να διοργανώνει σε συνεργασία με την δασκάλα κίνησης και της μεθόδου Feldenkrais (CFP, Thinking Body) – μουσικό – χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου, το διεθνές θερινό retreat FELDENKRAIS ON TOUR I, II με αντικείμενο την πρακτική της Μεθόδου Feldenkrais στην Κρήτη (2019, 2020).
Από το 2016, φιλοξενεί στο Ηράκλειο της Κρήτης σεμινάρια Μεθόδου Κινητικής Ανάπτυξης για βρέφη & νήπια CHILD’SPACE με εισηγήτρια την Σύμβουλο Κινητικής Ανάπτυξης- δασκάλα κίνησης –χορογράφο Μάρθα Κλουκίνα (Child’Space Athens).

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μ' ένα καράβι παραμύθια»: Παιδικές παραστάσεις από τον Δήμο Ηρακλείου
«Μ' ένα καράβι παραμύθια» είναι ο τίτλος των παιδικών παραστάσεων που θα «ταξιδέψουν» τα παιδιά στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
«Μ' ένα καράβι παραμύθια»: Παιδικές παραστάσεις από τον Δήμο Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηράκλειο: Μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
Ο σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι», παρουσιάζει δύο πολιτιστικές παραστάσεις στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
Ηράκλειο: Μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο «Γκότση» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Με τον «Πινόκιο», μια παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση”, συνεχίζονται το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 19:00, οι Live Streaming προβολές από την επίσημη ιστοσελίδα του Πολιτιστικού...
Παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο «Γκότση» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται οι προβολές στο διαδικτυακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου
Οι ψηφιακές παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται ολόκληρο τον μήνα με πολλές δωρεάν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ, αναγνώσεις και παιδικά παραμύθια.
Συνεχίζονται οι προβολές στο διαδικτυακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«H Κρήτη συναντά την Σμύρνη» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου
Με την παράσταση «Η Κρήτη συναντά την Σμύρνη» συνεχίζονται την Πέμπτη 28 Μαΐου οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.
«H Κρήτη συναντά την Σμύρνη» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εδώ Λιλιπούπολη…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για την ιστορική παράσταση «Εδώ Λιλιπούπολη…» η οποία θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 21:00,...
«Εδώ Λιλιπούπολη…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας