• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.8°C / 20.3°C
  1 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.2°C / 18.5°C
  1 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 13.0°C / 17.1°C
  1 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.9°C / 15.0°C
  2 BF
  63%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 15.5°C
  2 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.8°C / 11.8°C
  0 BF
  66%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  1 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 18.6°C
  3 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.8°C / 20.4°C
  0 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.7°C / 19.6°C
  0 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  1 BF
  74%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 14.5°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 12.5°C / 17.7°C
  0 BF
  55%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  1 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.8°C / 19.9°C
  1 BF
  93%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 12.3°C / 17.1°C
  2 BF
  83%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.7°C / 16.7°C
  1 BF
  95%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  1 BF
  81%

Στο Ηράκλειο η συλλογική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»

 • A-
 • A+
Η συλλογική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» την οποία διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, φιλοξενείται στην πόλη του Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου (Σαβ., Δευτ., Τρ. 18:00-22:00 | Κυρ. 10:00-12:00 & 18:00-22:00 | Τετ. 10:00-12:00).

Την έκθεση διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Πληροφορίες για την έκθεση

Ηράκλειο: Περπατώντας στα Ενετικά Τείχη

Η ομάδα των ερασιτεχνών φωτογράφων που «Περπάτησαν στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου» περιλάμβανε τόσο ντόπιους όσο και πρόσφυγες. Από τα πρώτα “κλικ” έγινε εμφανές ότι η ομάδα συντονίστηκε άμεσα, αντλώντας έμπνευση από τα Ενετικά Τείχη. Μια πάλαι ποτέ οχύρωση που χρησιμοποιήθηκε ως ανάχωμα ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, λειτουργεί σήμερα ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία συνάντησης της πόλης, προσκαλώντας την ανθρώπινη αλληλεπίδραση βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της φιλίας.

Συμμετέχοντες στο Ηράκλειο: Αlisher (Ali) Kashimi | Hafeez Moradi | Taha Muhammad | Χριστόφορος Κουτελιέρης | Γεώργιος Σωμαράκης.

Φωτογραφίες Ηρακλείου

Σχετικά με την έκθεση

Στις αρχές του 2021 βιώνοντας μία πρωτοφανή καθημερινότητα, ο ΔΟΜ στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, συνεργάζεται με επτά (7) Δήμους της χώρας και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, παρουσιάζοντας μία φωτογραφική περιήγηση στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, και του Πειραιά. Στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει το διάλογο πάνω στην ταυτοτική αντίληψη της κάθε πόλης και να αναδείξει πτυχές αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων και μεταναστών με τις κοινωνίες υποδοχής.

Η προετοιμασία της έκθεσης ξεκινά ήδη από το καλοκαίρι του 2020, όταν μεικτές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων (Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών) συναντιούνται για πρώτη φορά και συζητούν την ταυτότητα της πόλης, στην οποία συμβιώνουν καθημερινά. Ακολούθως, περιηγούνται μαζί στις γειτονιές της κάθε πόλης, αποδίδοντας οπτικά αυτό που τους εντυπωσιάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει. Η φωτογραφία τους επιτρέπει να μεταφέρουν οπτικά αυτό που ίσως δεν μπορούν να εκφράσουν λεκτικά· τη δική τους πραγματικότητα.

Παράλληλα, οι τοπικοί φωτογραφικοί εταίροι της δράσης στηρίζουν τις ομάδες κάθε πόλης με σύντομα σεμινάρια φωτογραφίας πάνω στην τεχνική, το ‘’κάδρο’’, και την οπτικοποίηση της πληροφορίας που κάθε συμμετέχον μέλος καλείται να αποδώσει.

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων ένταξης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο ΔΟΜ σε στενή συνεργασία με Δήμους και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, αναδεικνύοντας και εξελίσσοντας καλές πρακτικές σε τοπικό επίπεδο.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Helios

Το πρόγραμμα HELIOS είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης που στοχεύει να υποστηρίξει τους Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας (πρόσφυγες και δικαιούχους επικουρικής προστασίας) να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Το HELIOS υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τους Εταίρους του με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο στόχος του HELIOS είναι διττός:

 • Να ενισχύσει τις προοπτικές αυτονομίας των ωφελούμενων, ενδυναμώνοντας τις δεξιότητες τους και καθιστώντας τους ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας
 • Να δημιουργήσει ένα μηχανισμό ένταξης για τις συγκεκριμένες ομάδες που θα αποτελέσει και έναν εκ περιτροπής μηχανισμό στέγασης στο ήδη υπάρχον προσωρινό σύστημα στέγασης της Ελλάδας

Επιλέξιμοι για το HELIOS είναι οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας (αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ή δικαιούχοι επικουρικής προστασίας), οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί μετά την 01/01/2018 και είναι επίσημα εγγεγραμμένοι και διαμένοντες σε Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας, σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (RIC), σε δομή φιλοξενίας του προγράμματος FILOXENIA του ΔΟΜ ή στο πρόγραμμα στέγασης ESTIA, κατά την ημερομηνία επίδοσης της απόφασης χορήγησης διεθνούς προστασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χανιά: Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οχυρά που ενώνουν»
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά ανοίγει τις πύλες της έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οχυρά που ενώνουν-FARO per i Forti».
Χανιά: Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οχυρά που ενώνουν»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Αρης Μεσσήνης στο Ηράκλειο
​Το προσφυγικό ζήτημα, που αποτελεί όνειδος για την «πολιτισμένη» ελίτ της Ευρώπης, με αιχμή την περιοχή της Λέσβου, αποτύπωσε ο φακός του Αρη Μεσσήνη, ο οποίος βρέθηκε εκεί απεσταλμένος του Γαλλικού...
Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Αρης Μεσσήνης στο Ηράκλειο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μέχρι τις 7 Αυγούστου η Έκθεση Βιβλίων στο κέντρο του Ηρακλείου
Πόλο έλξης των φίλων του βιβλίου αποτελεί καθημερινά η έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου από τον Σύλλογο Εκδοτών και Βιβλιοπωλών Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την...
Μέχρι τις 7 Αυγούστου η Έκθεση Βιβλίων στο κέντρο του Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για πρώτη φορά στο κοινό 59 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου
Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα εν οίκω …εν δήμω» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου – O Δήμος Ηρακλείου αποκαθιστά και διασώζει τον εικαστικό πλούτο της δημοτικής συλλογής.
Για πρώτη φορά στο κοινό 59 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας «Βουνά» από την Rosa Nera
Έως και τις 8 Μαΐου θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Βουνά» που διοργανώνεται από τον Κύκλο Φωτογραφίας «Μαύρο Ρόδο» στην Κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.
Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας «Βουνά» από την Rosa Nera
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τα έργα της Ηρακλειώτισσας, Κατερίνας Σκλαβενίτη
Την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Ηρακλειώτισσας, Κατερίνας Σκλαβενίτη, φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τις 14 έως τις 19 Μαρτίου.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τα έργα της Ηρακλειώτισσας, Κατερίνας Σκλαβενίτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας