Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Κρήτη στο National Geographic Food Festival

Η Κρήτη στο National Geographic Food Festival

  • A-
  • A+

Στο National Geographic Food Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 20 και στις 21 Ιουλίου θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Η συμμετοχή της Κρήτης στο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller, στο χώρο του Business Design Centre, εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής προβολής του νησιού.

Σύμφωνα με το tornosnews.gr, η εν λόγω εκδήλωση έχει ως θεματικό άξονα το γαστρονομικό τουρισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία στους εκθέτες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους στους 4.000 περίπου βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στο φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας, ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης, της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης και άλλων τουριστικών προορισμών.

Επιπροσθέτως, στην εν λόγω έκθεση θα συμμετάσχουν οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στην εκδήλωση μέσω του περιπτέρου του γραφείου του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας. Στο χώρο των workshops και των masterclasses, ο οποίος θα αναφέρεται ως Cinnamon Masterclass Theatre sponsored by the Greek National Tourism Organisation, θα λάβουν χώρα 6 μισάωρα master classes, που θα χρησιμοποιηθούν για παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, γαστρονομίας και προορισμών στο κοινό.

Ένα από τα γαστρονομικά master-classes, θα αφορά και στη γαστρονομία της Κρήτης.

Τέλος, το γεγονός ότι η γαστρονομία κατέχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Κρήτης, είναι ένας επιπρόσθετος λόγος συμμετοχής της Περιφέρειας στο σημαντικό αυτό Φεστιβάλ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρήτη: Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό
Πρόκειται για έναν σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με τον Τουρισμό, την τοπική οικονομία και τις τοπικές αγορές.
Κρήτη: Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Κρητικιά που «υπερασπίζεται» τα ελληνικά προϊόντα στην Ευρώπη
Η Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, είναι πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Παραγωγών AREPO που εξειδικεύεται στις Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ).
Η Κρητικιά που «υπερασπίζεται» τα ελληνικά προϊόντα στην Ευρώπη
ΑΓΟΡΑ
Αφιέρωμα στα κρητικά προϊόντα από τα S/M Χαλκιαδάκης
Με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη ξεκίνησε το μεγάλο αφιέρωμα στα κρητικά προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, με στόχο την ενίσχυση των ντόπιων παραγωγών. Μετά το...
Αφιέρωμα στα κρητικά προϊόντα από τα S/M Χαλκιαδάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κέντρα Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας στην Κρήτη
Εγκρίθηκαν οι 15 πρώτες αιτήσεις χρηματοδότησης φορέων, ανάμεσά τους στο Ηράκλειο και στα Χανιά, για τη δημιουργία των πρώτων Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.). Το κάθε...
Κέντρα Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Άκυρο» της ΕΕ στον μειωμένο φόρο σε ρακί και τσίπουρο
Αντιβαίνει προς το δίκαιο της Ένωσης η εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι επιχειρήσεις απόσταξης και οι μικροί αποσταγματοποιοί.
«Άκυρο» της ΕΕ στον μειωμένο φόρο σε ρακί και τσίπουρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Το brand name “ΚΡΗΤΗ” αναγνωρίζεται πλέον σε όλο τον κόσμο»
Για τις δράσεις πιστοποίησης των προϊόντων της Κρήτης μιλά στην «Εφ.Συν.» η αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνη για τον πρωτογενή τομέα, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη. Η ίδια τονίζει την ανάγκη εισαγωγής των κρητικών...
«Το brand name “ΚΡΗΤΗ” αναγνωρίζεται πλέον σε όλο τον κόσμο»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας